Voluntariatul – un plus pentru tine si CV-ul tau

Voluntariatul – un plus pentru tine si CV-ul tau

In continuarea temei imbunatatirii CV-ului pentru studenti (si nu numai), vom incepe prin a analiza segmentul non-profit si voluntariatul ca modalitate de a acumula experienta profesionala. Desi inca la un nivel scazut de popularitate in Romania comparativ cu vestul Europei si Statele Unite, voluntariatul este luat in considerare din ce in ce mai des de catre tinerii romani. In esenta, a fi voluntar inseamna a lucra intr-un cadru organizat, fara o experienta prealabila si fara a fi remunerat, de cele mai multe ori in scopuri sociale sau caritabile. La fel ca in orice tara dezvoltata, in Romania exista o varietate de organizatii non-profit pentru care aproape oricine poate voluntaria si contribui in diferite moduri si in diverse departamente. Desi unii dintre voi v-ati intreba la ce va poate ajuta sa lucrati ‘pe gratis’, e bine de stiut ca voluntariatul va poate aduce beneficii considerabile pe plan individual si bile albe in ceea ce priveste imaginea pe care o transmiteti prin CV.

Dintr-o perspectiva profesionala, principalul beneficiu al voluntariatului este acumularea de experienta. Fie ca esti un student sau tanar absolvent care nu a lucrat niciodata sau un profesionist in timpul liber sau in perioada dintre slujbe, voluntariatul iti poate imbunatati competentele si cunostintele. In ochii unui recrutator sau angajator, voluntariatul este privit pozitiv, candidatul fiind perceput ca o persoana ambitioasa, dedicate si cu interese multidimensionale. Un alt avantaj important este oportunitatea de a cunoaste oameni noi din medii diverse, dar care impartasesc aceleasi pasiuni ca si tine. Nu in ultimul rand sunt si beneficiile pe plan personal, intrucat participarea activa pentru o cauza nobila si rezultatele palpabile genereaza un sentiment puternic de implinire si incredere in sine.

Desi poti alege aproape orice activitate sau department pentru a fi voluntar, in continuare va putem ajuta cu o serie de sugestii interesante in acest sens. Unele dintre cele mai de success campanii de voluntariat din Romania sunt initiate de catre Habitat for Humanity, o organizatie non-profit originara din Statele Unite. Scopul campaniilor HfH este acela de a construi case la un pret redus pentru persoane si familii defavorizate. Ca voluntar, nu ai nevoie de experienta in constructii ci doar de dorinta de a ajuta. Implicandu-te in programele Habitat for Humanity, poti participa activ la constructia caselor astfel incercand ceva nou si contribuind cu adevarat la o cauza nobila. Pentru cei pasionati de ecologie si protejarea mediului, cei de la Greenpeace Romania organizeaza evenimente variate. Oferte exista si pentru cei interesati de cazuri umanitare, cultura, educatie si politica. Nu in ultimul rand, puteti opta pentru a voluntaria in afara tarii. Un exemplu recent de astfel de oportunitate gasiti aici.

Activitatile de voluntariat se desfasoara pe intreaga durata a anului si oricine poate participa. Mai multe pograme interesante in care te poti si tu implica, gasesti aici. Nu exista un moment mai bun decat acum sa fii activ, sa te dezvolti si sa iti descoperi talentele!


  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!