Povestea TA, dincolo de formule

Povestea TA, dincolo de formule

Continuam seria de articole in care ne propunem sa cream o punte de legatura intre profesionistii romani si specialisti HR din reteaua CVdesigners.ro din Statele Unite, cu dorinta de a aduce in prim-plan ideea de autenticitate in prezentare si de a afla raspunsul la intrebarile:

 1. Daca ai zbura de la Bucuresti la Londra, i-ar face placere persoanei care sta langa tine sa te asculte in  timp ce-ti spui povestea?
 2. Ai vorbi despre job-ul tau toate cele 3 ore sau ai aborda o varietate de subiecte?
 3. Crezi ca ai starni o reactie in cealalta persoana sau ca ai putea cu adevarat sa-i atragi atentia prin ceea ce transmiti?

Acestea sunt genul de intrebari cu care isi incepe sedintele de executive coaching partenerul CVdesigners.ro, Sean Harvey – director al diviziei de practici inovative a unei companii multinationale de consultanta HR din New York, creator al metodologiei Socially Conscious Leadership, dezvoltator al programei post-universitare si profesor in cadrul Cornell University, Baruch College si NYU.

Sean subliniaza ca felul in care iti transmiti povestea este esential in momentul in care faci spre exemplu o schimbare in cariera si ca daca talentul, abilitatile profesionale si realizarile din CV te aduc la interviu, obtinerea pozitiei tine de aspecte precum: taria de caracter, pasiunea, valorile si lucrurile care te motiveaza, abilitatea de a te raporta la cel cu care discuti si de a te face placut pentru ceea ce esti.

Daca ar fi sa reprezentam printr-o imagine un CV profesionist bazat pe o experienta relevanta, in opinia lui Sean acesta ar arata ca un fel de mancare foarte special, care poate fi servit (in functie de modul in care candidatul isi ambaleaza povestea) fie pe un platou de argint, fie pe o farfurie de unica folosinta. Platoul de argint ar fi o poveste autentica si memorabila, bazata pe exemple reale si relevante, iar farfuria de unica folosinta o prezentare utilitara, fada si dispensabila.

Tu ce stil ai abordat in trecut si cum a functionat?

Pentru urmatorul interviu, gandeste-te la aceste intrebari si nu te teme sa fii autentic:

 • Ce te pasioneaza cu adevarat in viata ta profesionala si personala?
 • Este usor de zis ca esti pasionat de ceva, dar ce anume demonstreaza dedicarea si pasiunea ta?
 • Ce te motiveaza sa faci activitatile tale de fiecare zi?
 • Cat de clar iti comunici povestea/mesajul si cat de priceput esti la a-i face pe ceilalti sa se implice si sa fie interesati de ceea ce transmiti?
 • In general, la interviu esti spontan si autentic sau incerci sa-ti fortezi mesajul, in asa fel incat sa transmiti ceea ce crezi ca cealalta persoana vrea sa auda?
 • Cat de dispus esti sa-ti asculti intuitia si sa renunti la formule standard pentru a-ti lasa eul autentic sa prevaleze?
 • Cum iti definesti misiunea personala?
 • Ce experiente din trecut – pe care le poti prezenta intr-un interviu, iti subliniaza caracterul si lucrurile in care crezi?

 

Pentru mai multe idei interesante pe aceasta tema, va recomandam si alte articole ale lui Sean.


 • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
 • Da share acestei pagini pe Twitter.
 • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!