De ce nu-mi mai raspunde nimeni dupa interviu?

De ce nu-mi mai raspunde nimeni dupa interviu?

Timpul isi gaseste o alta unitate de masura atunci cand asteptam raspunsul de la un interviu la care am luat parte. Nu este simplu sa astepti feedback si sa te intrebi ce cred angajatorii despre tine. Linistea de dupa interviuri ne face sa devenim nerabdatori, uneori chiar irascibli. Acest lucru se datoreaza incertitudinii in fata careia ne aflam. Si tocmai aici este provocarea.

Sa ne crestem rezilienta in fata incertitudinii, testandu-ne rabdarea in asteptarea raspunsului. In acest mod va creste capacitatea noastra de a accepta intarzierile, schimbarile si lipsa de informatii ca facand parte din viata noastra. In momentul in care lasam teama sa se instaleze, vom arata ca dorim sa preluam controlul si, chiar daca suntem bine intentionati, poate fi contra-productiv.

Uneori, managerii vor testa in mod deliberat toleranta unui candidat prin intarzierea raspunsului final pentru a vedea modul in care acesta face fata presiunii, intrucat acesta poate fi un aspect important ale cerintelor locului de munca. Si oamenii reactioneaza diferit in fata presiunii. Iar acesta este un moment excelent pentru a vedea modul in care raspunde o persoana aflata sub presiune.

Iata cateva exemple de situatii care ii fac pe manageri sa reevalueze un candidat:

- mesajele vocale repetate lasate in mesageria vocala;

- nenumaratele e-mailuri trimise care cer feedback;

- e-mailuri care nu solicita informatii, dar care oferă detalii neimportante, scopul fiind acela de a atrage permanent atentia destinatarului;

De multe ori unele aspecte ale procesului de angajare sunt dincolo de controlul candidatului, iar intarzierea raspunsului la interviu poate avea mai multe cauze:

- un manager superior nu a semnat decizia de angajare;

- au loc reevaluari ale fisei postului;

- salariul este inca in curs de dezbatere la nivel intern, in cadrul departamentului unde este depusa candidatura sau in cadrul departamentului de HR;

- evaluarea altor candidati care au venit in ultimul moment;

- un alt executiv implicat in procesul de luare a deciziilor este plecat in interes de serviciu ori in vacanta;

- managerul are alte prioritati care intrerup procesul de angajare;

- managerul testeaza modul in care candidatul face fata presiunii;

Indiferent daca apar sau nu aceste schimbari in procesul de angajare este important sa ramai calm si sa te adaptezi cu usurinta evenimentelor care se desfasoara, facand o impresie favorabilă asupra celor cu care interactionezi!


  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!