Lasa abstractul pentru pictori

Lasa abstractul pentru pictori

Atunci cand aplici pentru un job este bine sa ai in vedere nevoia specifica pe care o au potentialii angajatori. Ei nu sunt neaparat interesati de personalitatea ta, ei  vor sa rezolve o problema particulara.

Mai jos este un exemplu de scrisoare de intentie, in doua variante, care arata modul in care poti raspunde nevoii angajatorilor.

Varianta 1:

Stimate domn X,

Va prezint candidatura mea pentru pozitia de Manger Financiar in cadrul companiei dvs.

Am absolvit cursurile Scolii Economice din Londra. Vorbesc fluent limbile engleza si germana, pe langa limba mea nativa,  romana.

Am o experienta de 3 ani in mangementul financiar si sunt in curs de a imi obtine certificarea ABC.

Aceasta este o scrisoare de intentie tipica. Problema este ca acest tip de scrisoare il va face pe un potential angajator sa evalueze, sa incerce sa afle de ce acest profil este relevant pentru pozitia in cauza, ceea ce inseamna timp si efort depus in acest sens. Pentru recrutor este mai mult usor sa respinga candidatura ta si sa se uite peste alte 50 de aplicatii din inboxul lui. Ce trebuie tu sa faci? Sa fii cu un pas inainte, sa raspunzi intrebarilor pe care angajatorul tau nici nu stie ca le are. Pentru ca cea mai importanta intrebare pe care o are recrutorul este: care este castigul sau?

Urmatoarea scrisoare este o versiune refrazata a primei variante.

Varianta 2:

Stimate domn X,

Va prezint candidatura mea pentru pozitia de Manger Financiar in cadrul companiei dvs deoarece consider ca diploma pe care am obtinut-o in urma absolvirii Scolii Economice din Londra poate constitui un beneficiu important pentru organizatia dvs.

Sunt convins ca remarcabilele mele cunostinte de limba engleza si germana, alaturi de certificarea ABC pe care pe care urmeaza sa o obtin, pot aduce un important beneficiu in ceea ce priveste colaborarea de afaceri pe care o aveti cu asociatia X, conform informatiilor obtinute de pe site-ul dvs.

In acest caz, vei descrie atat experienta pe care o ai, dar in plus, ii transmiti potentialului angajator ca poti fi un castig pentru compania sa. In cazul de fata, recrutorul nu trebuie sa mai evalueze, intrucat ii spui in avans ca experienta ta este relevanta si ca te potrivesti nevoilor companiei. In loc sa vorbesti despre tine, vorbeste despre cum poti sa abordezi interesele angajatorului.

De asemenea, fii cat mai explicit. Daca, spre exemplu, spui sunt un expert in politici organizationale, trebuie sa renunti la abordarea abstracta si sa explici cu ce esti familiar mai exact. Propozitia “am cativa ani de experienta in gestionarea de bugete” devine mai concret daca adaugi perioadele in care ai lucrat cu acestea, proiectele in care ai fost implicat ori sumele pe care le-ai gestionat. Daca te prezinti intr-o maniera abstracta, CV-ul tau devine mai putin credibil, mai putin relevant si mai putin eficient.

Ai nevoie de ajutorul unui specialist, contacteaza CVdesigners.ro azi!


  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!