La interviu orice CEO cauta un Renaissance Man/Woman

La interviu orice CEO cauta un Renaissance Man/Woman

In cadrul oricarui interviu, ambele parti au o serie de obiective prestabilite. Astfel, candidatul cauta raspunsuri la urmatoarele intrebari: Chiar imi doresc acest job? Am abilitatile necesare pentru a indeplini rolul? Ce-mi poate oferi acest job in baza aspiratiilor mele profesionale?

La randul sau, intervievatorul cauta un candidat care sa indeplineasca urmatoarele criterii: sa fie cel mai bun candidat pentru pozitia respectiva, sa realizeze in mod efectiv sarcinile centrale job-ului, sa se integreze in cultura organizationala.

Scopul final al intervievatorului este de a descoperi cat mai multe laturi ale candidatului pentru a-si crea o imagine completa despre stilul sau de gandire, abilitatile si aplicabilitatea lor in cadrul postului pentru care recruteaza. Conform Inc., tot mai multi CEO ambaleaza intrebarile clasice intr-o poleala creativa:

1. Care este trupa sau artisul tau preferat?

Aceasta intrebare are ca si scop timpul petrecut de a intelege elemente culturale cu care se identifica acel candidat. Pasiunile spun multe despre tine si orice CEO cauta in mod ideal un Renaissance Man/Woman.

2. Pe cine ai invita la cina daca ai putea chema maxim 3 persoane (in viata sau nu, real sau fictiv, care sa nu-ti fie ruda)?

Scopul acestei intrebari este de a depista reactiile candidatilor, cat de repede gandesc, cum creaza prioritati, cum reactioneaza sub presiune si ce nivel de creativitate exprima.

3. Care este realizarea ta cea mai importanta?

Cu cat este mai specific raspunsul si este sustinut de exemple detaliate si concrete, cu atat sansele sunt mai mari ca acel candidat sa fie sincer.

4. Care sunt 3 lucruri pe care nu le stiu despre tine?

Raspunsul la aceasta intrebare variaza de la un candidat la altul, dar aici gasiti cateva “reguli” de baza.

5. In rolurile de pana acum, ce ai fost angajat sa faci si ce ai facut de fapt?

Aceasta abordare ajuta in a identifica o crestere profesionala in cadrul joburilor anterioare, potentialul si proactivitatea candidatului, precum si dorinta de a invata si de a creste in interiorul companiei.

6. Ce planuri ai dupa ce primesti acest job?

Prin aceasta intrebare se afla modul de gandire al candidatului si planurile de viitor in cadrul companiei. In acelasi timp, din discutia pe aceasta tema, transpare imaginea candidatului despre propria persoana.

Ai la randul tau intrebari legate de interviu la care nu stii raspunsul, intreaba-ne la office@cvdesigners.ro si iti vor raspunde intr-un articol recrutori si manageri de HR cunoscuti.


  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!