Intreaba un recrutor: overqualified, antreprenoriat si asteptari salariale

Intreaba un recrutor: overqualified, antreprenoriat si asteptari salariale

O noua saptamana, un nou set de intrebari primite de la voi si raspunsurile CVdesigners.ro:

1. Sunt un tanar antreprenor in zona de consultanta afaceri, ce pot face sa ma angajez?

Sa iti activezi networking-ul, sa iei legatura cu toti clientii cu care ai lucrat si sa le spui ca ai fi dispus sa mergi pe varianta de contract de munca. Apoi, sa iti trimiti CV-ul la cat mai multe companii de recrutare si sa iti creezi un profil LinkedIn cu cat mai multe conexiuni si care sa contina cuvintele-cheie din zona/zonele tale de interes.

2. “Overqualified” e o forma de a mi se zice ca nu ma vor sau chiar inseamna overqualified? Intreb ca o aud mult prea des.

Poate insemna ambele variante, depinde de situatie. In general insa chiar inseamna overqualified. Daca experienta ta depaseste experienta ceruta pentru pozitia respectiva, angajatorilor le este teama ca nu vei fi motivat pentru jobul respectiv, ca te vei plictisi in scurt timp si/sau ca ai asteptari salariale mai mari decat bugetul lor.

3. De unde aflu informatii salariale pentru a sti ce sa raspund la intrebarea “Care iti sunt asteptarile salariale”?

Cel mai sigur este sa incerci sa gasesti pe cineva care lucreaza in compania respectiva. Acest lucru il poti face relativ simplu folosind Linkedin si mergand din aproape in aproape, pornind de la prietenii sau cunostintele tale cu care esti conectat direct pana la persoana sau persoanele din acea companie. Daca nu gasesti pe nimeni din compania respectiva poti sa incerci sa gasesti angajati din firme similare, astfel ca iti poti face o idee despre nivelul salarial din acel domeniu.

Asteptam in continuare intrebarile tale despre recrutare si cautare de job la office@CVdesigners.ro. In curand iti pregatim si workshop-ul Intreaba un recrutor. Stay tuned!


  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!