Intreaba un recrutor: 8-14 decembrie

Intreaba un recrutor: 8-14 decembrie

La intrebarile primite de la voi saptamana trecuta iti raspunde Consultantul Senior CVdesigners, Elena Popa – Autoare a primei carti de consiliere in cariera adaptata la piata din Romania Invitatie la succes: Cum sa-ti gasesti jobul potrivit in Romania si Consultant Senior, Recrutare – Adecco Group.

1. Ce ar trebui sa stie un candidat de 48 ani care doreste sa-si schimbe jobul (vis a vis de recrutare si cautare job)?

In primul rand trebuie sa isi faca un CV profesionist si un profil de LinkedIn care sa atraga atentia si sa contina cuvintele cheie pentru ce isi doreste sa faca pe viitor. Pe Linkedin trebuie sa se conecteze cu cat mai multe persoane de decizie din domeniul/domeniile lui de interes. De asemenea, trebuie sa participe la cat mai multe evenimente in sectorul in care activeaza, unde sa poata intra in legatura cu manageri cu putere de decizie. In plus, este bine sa aplice in  mod proactiv la companiile de care este interesat, iar daca are prieteni sau cunostinte in acele companii, sa apeleze la acestia pentru a trimite CV-ul mai departe. Nu in ultimul rand, trebuie sa uite ca are 48 de ani. Cu cat se gandeste mai mult ,,am 48 de ani, (poate) sunt batran, sunt altii mai tineri decat mine, ce sanse mai am eu?” etc., cu atat sansele sa isi gaseasca un job sunt mai mici si implicit frustrarea mai mare.

2. Ce vrea sa spuna un recrutor cand se termina interviul si zice ,,daca mai aveti precizari sa ne scrieti pe mail”?
Se intampla uneori ca din cauza emotiilor de la interviul de job sa omiti sa dai anumite informatii, care ar putea fi altfel relevante pentru acea pozitie. Spunand acest lucru, recrutorul iti da posibilitatea sa adaugi date care te-ar ajuta sa obtii jobul.

3. Cum sa-mi negociez un salariu mai mare in discutia cu angajatorul?

In general, in momentul cand faci o schimbare de job, se considera o crestere acceptabila un procent intre 15% si 30% fata de salariul actual. Daca la interviu tu declari ca in prezent ai salariul X si astepti o crestere de 50%, sunt foarte putin sanse sa obtii aceasta marire (decat daca esti intr-un domeniu foarte de nisa si abilitatile tale sunt foarte cautate). Ca punct de referinta, in momentul in care esti in discutii cu o companie, cel mai bine este sa te informezi cu privire la salariile din interiorul acelei companii (poti gasi pe cineva din companie fie prin conexiunile tale pe Linkedin, fie exista sanse sa gasesti aceasta informatie pe site-ul undelucram.ro).

Asteptam saptamanal intrebarile tale despre recrutare si cautare de job pe adresa office@CVdesigners.ro iar in curand iti pregatim si workshop-ul Intreaba un recrutor. Stay tuned!


  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!