Intreaba un recrutor: 1-7 decembrie

Intreaba un recrutor: 1-7 decembrie

Echipa CVdesigners raspunde la cateva dintre intrebarile primite de la voi saptamana trecuta:

1. Ce competente sugerati sa includ intr-un CV?

Subliniaza in cadrul CV-ului tau competentele de baza pe care le stapanesti si totodata necesare companiei pe pozitia la care tu aplici. Cum mentionam si in sesiunile de consiliere in cariera, cateva dintre cele mai cautate competente de catre angajatori sunt:

- initiativa (dispozitia ta de a te implica si a face pasii intr-o anumita directie, din indemn propriu)

- abilitatea de a lucra in echipa (sa demonstrezi ca te poti implica si integra in echipa, sa-ti faci parerile ascultate)

- abilitatea de comunicare (sa reusesti sa comunici cu colegii, clientii, sefii astfel incat sa stabilesti o relatie pozitiva cu toti acestia)

- inteligenta emotionala (capacitatea de a gestiona si intelege propriile emotii, dar si pe cele ale celorlalti).

2. Chiar e obligatoriu sa am cifre, numere, procente in CV?

Folosirea numerelor in cadrul CV-ului il ajuta pe angajator sa-si raspunda singur la 3 intrebari esentiale in ceea ce te priveste pe tine si aportul pe care il vei aduce business-ul sau:

- legat de crestere: cat au crescut veniturile/apelurile/clientii companiei in perioada in care ai ocupat pozitia x in cadrul firmei y?

- legat de economii: cati bani ai economisit in perioada in care ai ocupat pozitia x in cadrul firmei y?

- legat de timp: care a fost intervalul de timp in care ai obtinut acele reusite in perioada in care ai ocupat pozitia x?

Foloseste numere cu incredere pentru ca ele au capacitatea de a convinge! De importanta lor esti constient si tu, in calitate de angajat, cand, spre exemplu, la interviu, angajatorul iti spune ca o sa te plateasca „bine”, dar tu vrei sa stii exact care este suma. Pe scurt, foloseste numere in CV pentru ca acestea ies in evidenta si arata fapte concrete. Afla mai multe aici: model CV.

3. Sa introduc sau nu o poza in CV sau pe Linkedin?

Profilele Linkedln cu poze primesc cu 50%-70% mai multe cereri de prietenie decat cele fara fotografie. Intr-un CV profesionist poza nu este obligatorie, dar daca alegi sa o incluzi, respecta urmatoarele:

- Foloseste o poza recenta

- Ai grija ca in poza sa apari doar tu

- Adopta o tinuta business

- Zambeste deschis

- Ai grija la calitatea fotografiei, fara a abuza de Photoshop

- Nu include produse sau logo-uri ale companiilor

In continuare, asteptam intrebarile tale despre recrutare si cautare de job la office@CVdesigners.ro. In curand iti pregatim si workshop-ul Intreaba un recrutor. Stay tuned!


  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!