Idei pentru studentii care vor sa isi imbunatateasca CV-ul

Idei pentru studentii care vor sa isi imbunatateasca CV-ul

Cu totii am trecut prin asta: Esti student sau proaspat absolvent si iei decizia importanta de a-ti lua primul tau job? Stii ca ai calitatile si motivatia necesara dar ce te faci atunci cand angajatorul cauta experienta pe care tu nu o ai? Ce poti face sa iti imbunatatesti sansele de a obtine job-ul dorit, dezvoltandu-te ca individ in acelasi timp?

Din fericire, exista diverse instrumente care te pot ajuta in eforturile tale. In continuare iti vom prezenta trei dintre cele mai eficiente astfel de metode:

Voluntariatul: Beneficiile voluntariatului, atat pe plan personal cat si profesional, sunt recunoscute din ce in ce mai des si in Romania. Perceptia ca voluntariatul este doar o forma de munca neremunerata sau timp pierdut incepe din fericire sa dispara, intrucat tot mai multe persoane si organizatii privesc astfel de activitati ca pe o reala investitie in viitor. Ca voluntar, poti acumula cunostinte de la experti intr-un anumit domeniu, cu atat mai mult cu cat este stiut ca mediul non-profit este in general mai deschis si mai prietenos.

In saptamanile urmatoare vom dedica un articol acestui subiect si iti vom prezenta proiecte interesante in care te poti implica.

Networking-ul este un termen folosit des in diferite cercuri, insa unul din principalele sale beneficii este tocmai in domeniul dezvoltarii profesionale. Orice intalnire cu o persoana noua poate reprezenta o oportunitate pentru a schimba idei, a cunoaste alte medii si de ce nu, pentru a te promova. Chiar daca unii dintre noi suntem uneori reticenti in a ne prezenta in fata oamenilor straini, trebuie sa ne dam seama ca oportunitatile pot veni din orice directie. Fara expunere la medii noi, nu poti stii ce impresie lasi si ce impact poate avea acest schimb social asupra carierei tale.

Un stagiu de practica bine ales poate cantari foarte mult in viitorul tau. In Statele Unite, un studiu realizat de National Association of Colleges and Employers a aratat ca 95% dintre angajatori considera experienta anterioara factorul decizional in selectia candidatilor, chiar si pentru pozitii entry-level. Desi un astfel de studiu oficial nu s-a realizat inca in Romania, multi dintre voi stiu ca angajatorii prefera experienta, pe care in general tinerii absolventi nu au avut cum sa o acumuleze. Un stagiu de practica este un mod foarte bun de a capata aceasta experienta, de a te familiariza cu mediul si disciplina de lucru si de a acumula intr-un timp scurt cunostinte si abilitati transferabile. Internship-ul iti da de asemenea ocazia sa-ti testezi viitoarea cariera, sa aflii daca directia respectiva ti se potriveste si fara indoiala sa iti dezvolti increderea in tine.

Alte idei de luat in considerare ar fi seminariile de dezvoltare personala si profesionala existente pe piata, cursurile/certificarile in domeniul tau de interes, sau, daca se iveste oportunitatea, chiar un job part-time in departamentul/compania vizata, pentru familiarizarea cu eventualul rol sau cu cultura organizationala.


  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!