Exemple utile de a introduce NUMERE in CV

Exemple utile de a introduce NUMERE in CV

Atunci cand redactezi un CV, una dintre cele mai mari provocari o constituie modul in care demonstrezi ca esti o persoana care poate livra rezultate pentru business-ul angajatorului. Una dintre cele mai bune metode o constituie folosirea numerelor in cadrul CV-ul. De cele mai multe ori adjectivele sunt subiective si superficiale, dar numerele sunt in masura sa-ti cuantifice cel mai bine realizarile. De exemplu, atunci cand mentionezi in CV ca ai vandut cu 10 procente mai mult decat valoarea medie sau ca ai supravegheat 35 de angajati, captezi automat atentia angajatorului.

Folosirea numerelor in cadrul CV-ului il ajuta pe angajator sa-si raspunda singur la 3 intrebari esentiale in ceea ce te priveste pe tine si aportul pe care il vei aduce business-ul sau:

- legat de crestere: cat au crescut veniturile/apelurile/clientii companiei in perioada in care ai ocupat pozitia x in cadrul firmei y?

- legat de economii: cati bani ai economisit in perioada in care ai ocupat pozitia x in cadrul firmei y?

- legat de timp: care a fost intervalul de timp in care ai obtinut acele reusite in perioada in care ai ocupat pozitia x?

Iata cateva exemple de folosire a numerelor pentru a putea raspunde intrebarilor de mai sus:

1. Foloseste numere pentru a specifica o cantitate

Atunci cand iti notezi in CV realizarile este bine sa o faci intr-un mod cat mai clar.

Exemplu: daca ai lucrat pe o pozitie de agent de vanzari, mentioneaza nu doar faptul ca ai vandut produse pentru companie, ci si faptul ca ai vandut cantitatea x din produsele companiei, sau numarul de clienti carora le-ai distribuit produsele. Nu uita sa notezi scara la care faci referire. Ai detinut o pozitie de HR Manager pentru o firma cu 200 sau cu 2000 de angajati?

2. Foloseste numere pentru a indica sume de bani (castiguri sau economii)

Angajatorul vrea sa stie daca esti capabil sa asiguri o crestere a companiei.

Exemplu: ai fost ales persoana de vanzari a lunii x pentru ca ai depasit un numar de vanzari in valoare de y euro, atunci cuantifica-ti reusitele utilizand numere. De asemenea, semnele $, € si £  atrag atentia angajatorului si este bine sa le mentionezi in cadul CV-ului.

3. Folseste numere pentru a arata intervalul de timp in care s-a produs o realizare

Este important timpul in care ai reusit o anumita performanta (fie ca este vorba de saptamani ori luni).

Exemplu: foloseste numere pentru a sublinia faptul ca in 6 luni ai reusit sa cresti productivitatea cu x procente sau faptul ca ai reusit sa faci vanzari in valoare de y euro in doar 16 zile (si nu in cele 20-22 dintr-o luna normala de vanzari).

Foloseste numere cu incredere pentru ca ele au capacitatea de a convinge! De importanta lor esti constient si tu, in calitate de angajat, cand, spre exemplu, in cadrul unui interviu, angajatorul iti spune ca o sa te plateasca „bine”, dar tu vrei sa stii exact care este suma. Si nu in ultimul rand, foloseste numere in cadrul CV-ului pentru ca acestea ies in evidenta si arata fapte concrete.

Vrei un CV ca la carte? Da click mai jos:


  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!