Elena Popa, senior consultant CVdesigners.ro pentru wall-street.ro:

Elena Popa, senior consultant CVdesigners.ro pentru wall-street.ro:

“Tinerii de astazi vor sa munceasca. Desi sunt usor derutati si confuzi, usor speriati si inca «necopti», nevoia de bani ii impinge spre primul job. De regula, pe la 19-20 de ani studenti incep sa se intereseze printre cunoscuti despre un job nu foarte solicitant, cu program relativ flexibil si cu salariu fix. Cei care aleg munca in detrimentul studiilor se angajeaza, de regula, mai devreme, undeva intre 17 si 20 de ani. Acestia cauta job-uri mai aplicate, fizice sau de suport. Cauta, de asemenea, un loc de munca sigur, care sa le asigure un salariu lunar constant”, a declarat pentru wall-street.ro Elena Popa senior consultant in cadrul companiei de recrutare Adecco Romania.

“Tehnologia ne permite astazi sa avem acces la orice informatie. Dar daca ar fi sa facem un top, recomandarile venite din partea cunoscutilor ocupa primul loc, din punct de vedere al modalitatilor de angajare. Aceasta tendinta este data de nesiguranta specifica varstei, dar si de faptul ca multi tineri cred ca o recomandare vine la pachet cu o serie de facilitati. Pe locul doi se claseaza site-urile de job-uri. Aici tinerii gasesc toate informatiile de care au nevoie, darsunt un pic mai reticenti pentru ca ii sperie ideea unui interviu «pe bune», pentru care nu prea au cui sa ceara sfaturi. Interesant este ca cei care reusesc sa se angajeze in urma unei aplicatii online devin mai siguri pe ei.

In privinta profilului, circa 70-80% dintre aplicatii sunt in afara profilului. Cu alte cuvinte, tinerii aplica haotic la joburi pentru care nu au pregatirea necesara, nu au experienta minima ceruta. Din pacate, nu isi fac niciun bine. Desi ei spera ca asa vor fi luati in seama ulterior, ca CV-ul lor ramane in baza de date, sansele de a fi contactati in viitor pentru un posibil interviu sunt foarte mici. Angajatorii si-au dat deja seama ca au de-a face cu un junior care vrea o pozitie de senior”, a precizat Elena Popa.

Continuarea acestui interviu foarte interesant o gasiti aici.


  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!