Da ACUM testul Strengths Finder si afla punctele tale forte!

Da ACUM testul Strengths Finder si afla punctele tale forte!

Al doilea test din seria noastra de instrumente psihometrice este Strengths Finder. In 1998 doctorul in psihologie Donald O. Clifton impreuna cu echipa sa au creat aceasta evaluare, care are in spatele ei peste 40 de ani de cercetare. Testul are aplicabilitate deosebita in psihologia organizationala, fiind din ce in ce mai folosit de companiile din intreaga lume in procesul de formare a echipelor si de catre cei aflati in cautarea descoperirii si dezvoltarii propriilor talente.

Sugestia autorului este aceea ca fiecare individ sa se focuseze pe punctele sale forte, pe atuurile care il scot din multime si care ii ofera un avantaj competitiv. De asemenea, in constituirea unei echipe, este foarte important ca membrii acesteia sa detina calitati complementare sau care se potrivesc cu scopul pentru care echipa este formata. Mai mult decat atat, Clifton este de parere ca prin identificarea punctelor forte ale angajatilor, orice organizatie are posibilitatea de a-i potrivi cu rolurile in care acestia ar fi cei mai multumiti si productivi, fapt ce duce la construirea unei culturi organizationale solide si sustenabile.

Revenind la evaluarea propriu-zisa, teoria pe care este bazata aceasta este ca fiecare persoana detine un numar fix de atribute universale de caracter denumite si ,,teme personale” precum: adaptabilitate, context, futurism, armonie, restaurare etc. Aceste atribute au un impact direct asupra tendintei individului de a invata si a se perfectiona in anumite domenii.

Pentru o lista completa cu cele 34 de teme ale testului Strengths Finder, poti accesa acest link. Daca vrei sa incepi prin a da o versiune a testului Strengths Finder instant online si gratuit, acceseaza acest link. Varianta completa este accesibila prin achizitionarea cartii cu acelasi nume. Pentru orice intrebari sau pentru profilul tau complet si aplicabilitatea ocupationala, iti punem la dispozitie serviciul nostru de consiliere.


  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!