Da ACUM testul Keirsey si afla despre temperamentul tau!

Da ACUM testul Keirsey si afla despre temperamentul tau!

Cel de-al treilea test ce te poate ajuta sa iti raspunzi la intrebarea ‘Ce profesie mi se potriveste?’ este Keirsey Temperament Sorter®-II (KTS®-II). Aceasta evaluare temperamentala a fost conceputa de catre celebrul psiholog american David Keirsey, avand ca punct de plecare atat studiile antice ale lui Hipocrat si Platon, cat si teoriile si modelele propuse de Jung, Briggs si Myers. In prezent, testul KTS-II a devenit extrem de popular, fiind folosit de catre cele mai mari companii din lume si anual de peste 40 de milioane de oameni in 140 de tari.

In linii mari, teoria lui Keirsey sustine ca exista 4 tipuri de temperament ce pot descrie comportamentul uman (Artizan, Guardian, Rational si Idealist). Fiecare dintre aceste tipologii este caracterizata de motivatii, nevoi si aspiratii diferite iar apartenenta la unul dintre temperamente determina oamenii sa inteleaga, sa analizeze si pana la urma sa faca lucrurile diferit.

Cele 4 tipologii, in care fiecare dintre voi va veti regasi la finalul testului sunt urmatoarele:

ARTIZAN – Aventurier, optimist, focusat pe aici si acum, neconventional, spontan, cu incredere in propriul instinct; cauta stimulare, libertate si actiune; este un partener participativ, un parinte creativ si un lider in situatii de criza.

GARDIAN – De incredere, muncitor, intotdeauna de ajutor, cu simtul datoriei, atent, umil, focusat pe traditii; respecta autoritatea, cauta siguranta si corectitudine; este un partener loial, un parinte responsabil si un lider stabilizator.

RATIONAL – Logic, sceptic, focusat pe analiza /solutii, ingenios, independent, incapatanat; are dorinta de a realiza si de a cunoaste; este un partener rational, un parinte ce sustine individualismul si un lider strategic.

IDEALIST - Entuziast, intuitiv, sociabil, autentic, empatic, focusat pe relatii si pe dobandirea intelepciunii; este increzator in ceilalti, spiritual, inspirational; este un partener intens, un parinte iubitor si un lider inspirational.

Mai multe detalii despre fiecare tip de temperament si despre legatura dintre acestea si MBTI gasesti aici. Daca vrei sa incepi prin a da testul KTS®-II instant online si gratuit, acceseaza acest link. Pentru orice alte intrebari legate de evaluare si de impactul sau asupra carierei tale, iti punem la dispozitie serviciul nostru de consiliere.


  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!