CVdesigners iti face cadou un model de CV

CVdesigners iti face cadou un model de CV

Te-ai intrebat vreodata care este timpul alocat de catre un recrutor pentru a-ti vizualiza CV-ul? Raspunsul este simplu: 6 secunde in medie, timp in care se ia decizia de a te chema sau nu la interviu. Prin urmare, felul in care arata si modul in care este construit CV-ul tau va face ca tu sa fii selectat dintre zecile sau sutele de aplicanti pentru jobul mult visat.

Echipa Cvdesigners iti vine in ajutor, oferind un exemplu de CV al unui candidat cu experienta relevanta de munca.

Parcurgand acest model, vei gasi principalele motive care vor face ca CV-ul tau sa fie unul reusit si sa iti asigure un loc la interviu:

- La sectiunea de date personale include o singura adresa de e-mail activa si un singur numar de telefon la care poti fi contactat.

- Evita includerea unui obiectiv general de tipul „caut un job care sa-mi ofere posibilitatea de a-mi dezvolta competentele”. Inlocuieste obiectivul cu un sumar al calificarilor in care sa prezinti plusul de valoare pe care il aduci pe pozitia la care aplici: anii de experienta, competente specifice, abilitati, specializari (certificate, limbi straine etc). Aceste informatii pot fi incluse in cadrul sectiunii profil de cariera.

- La sectiunea experienta profesionala fii cat mai concis. Nu folosi mult text pentru ca este greu de citit. Foloseste in schimb „bullet points” pentru a descrie realizarile din cadrul fiecarui job in parte. Pe cele mai importante noteaza-le separat intr-un scurt paragraf pentru a le scoate in evidenta.

- Cuantifica-ti realizarile. De cele mai multe ori adjectivele sunt subiective si superficiale, dar numerele sunt in masura sa-ti cuantifice cel mai bine realizarile. Foloseste numere pentru a arata cantitatea, pentru a indica sume de bani (castiguri sau economii) ori pentru a arata intervalul de timp in care s-a produs o realizare.

- Renunta la tabele ori imagini incorporate. Patreaza-le pentru portofoliul de activitati pe care il prezinti in cadrul interviului. Atat imaginile cat si informatiile din cadrul headers & footers pot fi modificate de software-ul folosit de catre recrutor.

- Daca nu mai esti student ori proaspat absolvent, atunci este bine ca educatia sa fie trecuta in partea de final a CV-ului. Noteaza in CV ultimele studii si doar trainingurile care sunt relevante pentru jobul la care aplici.

- Utilizeaza cuvintele cheie care sunt mentionate in descrierea jobului in cadrul CV-ului tau.  Deseori companiile cauta in CV-uri cuvinte cheie, terminologii pentru a se asigura de faptul ca potentialii angajati dispun de competentele si cunostintele necesare jobului respectiv.

- Pe langa continut, ai grija la expunerea in pagina a informatiei din CV. Alege un design simplu, aerisit dar inteligent, care sa te reprezinte, fara a copia formate de CV standard. Felul in care este aranjat textul, spatiile aerisite fac ca acesta sa fie usor de citit si sa capteze atentia recrutorului.

Daca vrei un CV personalizat, care sa faca diferenta pe piata competitiva a muncii, apeleaza de acum la specialistii CVdesigners.


  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!