CV-ul tau ma plictiseste

CV-ul tau ma plictiseste

In conditiile in care piata economica este instabila si locurile de munca nu se mai gasesc si mai ales nu se mai obtin la fel de usor ca acum cativa ani, sa ai un CV valoros cu care sa aplici, este foarte important.

Cum poti sa te asiguri ca nu ai un model de CV plictisitor pentru recrutori?

1. Nu te mai concentra pe utilizarea acelorasi vechi citate, care descriu obiectivele tale.

Daca formatul tau de CV permite introducerea unui obiectiv, nu rata aceasta ocazie si evita folosirea de citate tipice pe care toata lumea le stie. O descriere cat mai succinta a carierei de pana acum, o fraza cat mai atragatoare pentru ochiul recrutorului, despre planurile tale de viitor, pot oferi toate informatiile de care este nevoie pentru a obtine acel interviu.

2. Formatul Cv-ului este invechit

Exista o strategie in spatele customizarii unui CV. Daca deja nu mai esti un entry-level dar ai formatul de CV al unuia, vei arata neprofesionist si subcalificat.

3. Ii lipsesc cuvintele cheie

Omiti cuvintele cheie si daca este folosit un software pentru scanarea CV-urilor, vei fi sarit din cautare. Recrutorul care va arunca si el o privire rapida asupra CV-ului va cauta anumite cuvinte cheie care sa il convinga ca tu esti persoana pe care trebuie sa o vada. Nu lasa cuvintele cheie pe dinafara ca să nu fii lăsat nici tu in afara procesului de cautare a unui angajat.

4. Contine clisee

Incearca sa eviti sa folosesti aceleasi fraze pe care le foloseste toată lumea. Intr-un CV nu-si au locul cliseele. In loc sa zici ca esti un problem solver, mai bine dai exemplu si le povestesti pe scurt cum te-ai descurcat si cum ai remediat o situatie care a necesitat interventia ta.

5. Skill-urile cu adevarat importante

Unul din cele mai importante lucruri ramane tot sectiunea de abilitati. Niciun recrutor nu va cauta dupa caracteristici precum ‘sociabil’, ‘team player’ sau ‘bun comunicator’ deoarece acestea sunt folosite de prea multi doritori de job-uri.

Aceste conditii sunt putine si usor de urmat. Efectul se va vedea cu siguranta. Arata ca nu esti doar un viitor angajat ci ca poti fi cea mai buna alegere a lor!


  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!