Cum sa-ti alegi poza de profil

Cum sa-ti alegi poza de profil

Daca in CV poza de profil nu este obligatorie, pe Linkedln, fiind o retea de socializare, lipsa uneia, poate pune intrebari sau crea suspiciuni ca ai avea ceva de ascuns. S-a constatat ca profilele cu poze pe Linkedln primesc cu 50%-70% mai multe cereri de prietenie decat cele fara fotografie. Asadar, fie ca folosesti poza in CV ori pe Linkedln, ea trebuie sa fie bine aleasa si sa respecte cateva reguli.

Iata cateva sfaturi ca sa nu dai gres atunci cand alegi poza de profil:

1.       Foloseste o poza recenta

Chiar daca ai o poza preferata de acum 10 ani, este timpul sa renunti la ea. Folosind-o, risti sa nu pari cine esti, fapt ce-l va pune pe ganduri pe viitorul angajator.

2.       Ai grija ca in poza sa apari doar tu

Fiind o poza profesionista, nu alege una cu tine si cu cainele tau ori fotografia de grup cu prietenii tai. Ai grija si la elementele de fundal. Chiar daca adori marea ori muntele, evita pozele in care apar astfel de peisaje. Incearca sa folosesti o fotografie in care fundalul este simplu si neutru. In poza trebuie sa apara capul, gatul si putin din umeri.

3.       Adopta o tinuta business

Apari in poza asa cum ai face-o si intr-o situatie de business. Asta inseamna sa fii proaspat barbirit sau sa porti machiajul ori bijuteriile potrivite. Niciodata sa nu pui o fotografie cu tinuta de la plaja, din club ori pe cea de la ultimul maraton la care ai luat parte. De asemenea, evita culoarea alb, intrucat creaza impresia de sters.

4.       Foloseste un zambet deschis

Arata ca o persoana alaturi de care ceilalti sa-si doreasca sa lucreze. Asta inseamna sa fii placut, increzator si sa nu pari excesiv de serios si rigid. Adopta o mimica optimista si plina de viata.

5.       Ai grija la calitatea fotografiei, fara a abuza de Photoshop

Fotografia trebuie sa fie de buna calitate, clara si luminoasa. Evita sa folosesti poze decupate, deoarece atunci cand le redimensionezi, imaginea nu mai este la fel de clara. Totodata nu exagera cu Photoshop-ul. Incercarea de a-ti perfectiona imaginea va creste suspiciunea angajatorului. De asemenea, evita fotografiile alb-negru. Pastreaza-le pentru albumul tau personal.

6.       Nu utiliza produse sau logo-uri ale companiilor

Angajatorul doreste sa te cunoasca pe tine ca individ, asa ca evita logo-ul companiei unde lucrezi in prezent.

Aleasa corect, poza de profil va crea o prima impresie care iti va mari sansele sa fii contactat pentru un job-ul dorit. Afla acum si cum sa verifici in mai putin de 1 minut daca CV-ul tau este la inaltime!


  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!