Cum reprezint in CV pauze sau schimbari frecvente de job?

Cum reprezint in CV pauze sau schimbari frecvente de job?

Saptamana aceasta aducem in discutie ideea de candidat atipic si transpunerea in CV a unei experiente care iese din tipare, fie ca vorbim de schimbari frecvente de job sau de perioade de pauza intre pozitiile ocupate (concediu de maternitate, somaj, perioada sabatica, intreruperi in traseul profesional etc.).

Intrebarea este cum reprezinti situatiile de mai sus in CV-ul tau, fara a lasa impresia de instabilitate sau de pierdere a legaturii cu domeniul de interes?

Situatia 1: Ati schimbat des pozitiile si/sau angajatorii

Cateva solutii:

−     Exista pozitii pentru care se justifica schimbarea mai frecventa a angajatorilor (consultant, project manager etc.). O sugestie ar fi adunarea mai multor proiecte similare sub aceeasi categorie sau organizarea CV-ului sub forma de portofoliu.

−     Nu este nevoie sa listati toate pozitiile ocupate vreodata (spre exemplu joburi sezoniere). Alegeti-le pe cele mai reprezentative, fara a exagera sau distorsiona adevarul!

−     Puneti accent pe realizari, calitati care va scot in evidenta si pe abilitatile dobandite in urma fiecarui rol relevant.

−     In scrisoarea de intentie puteti sa va subliniati interesul fata de o pozitie stabila si sa explicati pe scurt cum au contribuit alegerile voastre profesionale la formarea persoanei care sunteti astazi.

−     Cereti cu incredere recomandari de la fosti angajatori, colegi sau colaboratori, sub forma de scrisori sau online via Linkedin.

Situatia 2: Traseul vostru profesional nu e liniar

Cateva solutii:

−     Includeti in CV activitati pe care le-ati intreprins in perioada de pauza precum: voluntariar, programe de training sau academice, proiecte in care v-ati implicat, sau roluri de consultanta.

−     Sumarizati toate aceste informatii intr-un profil executiv sau o sectiune special dedicata.

−     Folositi scrisoarea de intentie pentru a va detalia traseul profesional intr-un mod creativ si atragator pentru angajator.

−     Nu va scuzati nici in scrisoarea de intentie nici in cadrul interviului pentru perioadele de absenta, mai degraba explicati deschis activitatile relevante pe care le-ati desfasurat intre timp, avand in permanenta in minte fisa postului si nevoile angajatorului.

−     Luati in considerare folosirea unui format de CV functional.

Daca aveti nevoie de ajutor in realizarea unui CV reprezentativ, puteti accesa oricand acest link.


  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!