Cum iti optimizezi CV-ul pentru institutiile europene

Cum iti optimizezi CV-ul pentru institutiile europene

Atunci cand aplici pentru o pozitie in cadrul institutiilor europene e bine ca CV-ul  tau sa tina cont atat de formatul standard impus de catre UE, dar si de faptul ca reprezinta o carte de identitate care scoate in evidenta in fata celorlalti candidati.

In ceea ce priveste formatul CV-ului tau ar trebui sa tii cont de urmatoarele:

1. In primul rand ai grija sa fie scurt si concis. Daca  pentru un student sau angajat cu putina experienta sunt suficiente 1-2 pagini, pentru un angajat cu experienta se recomanda ca CV-ul sa nu depaseasca 3 pagini.

2. Foloseste bullet points ori de cate ori consideri ca este necesar; te vor ajuta ca propozitiile sa fie mai scurte si mai usor de citit de catre recrutor.

3. Asigura-te ca CV-ul tau nu are erori; fie ca sunt erori gramaticale sau referitoare la datele de angajare, existenta acestora arata lipsa de interes si reprezinta un motiv de respingere al CV-ului.

4. Este important ca fiecare paginia sa fie numerotata, deoarece atunci cand sunt printate ori scanate pot aparea erori.

5. Fii atent la tonul comunicarii. Intrucat CV-ul este un document de vanzare, tonul folosit trebuie sa fie unul pozitiv iar cuvintele sa aiba un impact mare.

6. Nu uita sa mentionezi datele de contact (adresa de e-mail, numar telefon) preferabil pe fiecare pagina in parte.

7. Chiar daca formatul este unul standardizat, ai grija la elementele de baza din CV. In sectiunea de competente de la finele CV-ului e bine sa subliniezi orice te face remarcabil, fie ca este vorba despre un premiu obtinut, cunoasterea unor limbi straine ori alte competente importante pentru jobul la care aplici.

8. Pune-ti in ordine experienta ta profesionala: joburile recente ar trebui sa aiba mai multe detalii decat cele mai vechi iar pentru fiecare pozitie ocupata noteaza data de inceput si de final (luna si anul) si numele angajatorului. Dupa cativa ani de lucrat, experienta academica devine mai putin importanta.

9. Sectiunea Informatii personale din cadrul CV-ului te pot scoate in evidenta sau pot constitui un motiv de respinge. Daca in timpul liber canti la un instrument muzical, ori faci vreun anumit sport, aceste hobby-uri arata diverse abilitati de care dispui si care te ajuta sa te faci remarcat printre ceilalti candidati.

10. Fotografia nu este recomandata intotdeauna, existand posibilitatea sa fii respins in functie de motive subiective.

Daca vrei sa iti asiguri un loc in cadrul instiutiilor europene, asigura-te ca CV-ul tau este la inaltime, iar daca ai nevoie de un specialist, echipa CVdesigners iti sta la dispozitie prin noul serviciu EURO CV!


  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!