Cum folosesc angajatorii internetul

Cum folosesc angajatorii internetul

Iti pregatesti CV-ul constiincios, aplici pentru jobul dorit, insa nu esti chemat la interviu. Un motiv poate fi acela ca 80% dintre angajatori iti verifica profilul pe Google si in urma informatiilor pe care le gasesc despre tine iau decizia de a te chema sau nu la un prim interviu.

In acest caz, ce trebuie sa faci inainte de a aplica pentru un job?

  • Verifica informatiile despre tine pe Google

Ce apare cand introduci numele tau pe Google? Daca nu apare nimic nu inseamna ca este neaparat si bine. Pentru angajatori acest lucru poate inseamna fie ca nu tii pasul cu tehnologia din ziua de azi, fie ca ascunzi ceva.

  • Lucreaza la partea de personal branding

Chiar daca nu esti o persoana publica este important sa lucrezi la propria imagine. Cu cat ai o vizibilitatea mai mare si mai buna pe internet (in sensul pozitiv), cu atat creste probabilitatea de a fi chemat la interviu. Daca iti cauti numele pe Google poti sa gasesti: profilul de Linkedln, pagina de Twitter, profilul de Facebook, pagina de Pinterest, pagini care se creeaza usor si care nu presupun niciun cost. Cel mai mare avantaj il constituie faptul ca aceste pagini te descriu cat mai real, caci sunt scrise de catre tine. In plus, faptul ca sunt publice pentru colegii si prietenii tai demonstreaza recrutorului inca o data veridicitatea informatiei.

  • Elimina informatiile compromitatoare

Daca in urma cautarii pe Google gasesti poze cu tine care nu te reprezinta sau ai comentarii pe diverse subiecte sensibile (politice etc), incearca sa le stergi. Daca nu reusesti singur, apeleaza la ajutorul administratorului de site. De asemenea este util sa-ti activezi serviciul pentru protejarea datelor personale. Folosind acest serviciu ai optiunea ca profilul tau sa nu apara in cautari pe diverese motoare.

  • Foloseste fotografii profesioniste

Angajatorii sunt curiosi sa vada modul în care arată viitorii lor angajaţi. Chiar daca fotografia nu este facuta intr-un studio, foloseste pe retelele de socializare o fotografie profesionala.

  • Incearca sa ai o prezenta activa online

Conform site-ului de recrutare Jobvite, 96% dintre recrutori folosesc pentru verificarea candidaţilor reţeaua de socializare LinkedIn. Este important ca profilul tau pe acest site sa fie complet. De asemenea, angajatorii vor să vadă cum se prezintă angajaţii şi cum interacţionează cu alte persoane online. In acest mod pot aprecia personalitatea si comportamentul aplicantilor pentru a vedea cat de bine se incadreaza in cultura lor organizationala.

  • Asigura-te ca informatiile de pe retelele sociale corespund cu cele din CV

Datele legate de calificarile profesionale obtinute, precum si numele companiilor in care ai lucrat trebuie sa fie aceleasi si pe Linkedln, Facebook si in cadrul CV-ul tau. Neconcordanta informatiilor scade lipsa increderii si cresc suspiciunea recrutorului.

  • Cuprinde munca si realizarile tale intr-un portofoliu online

Cel mai bun mod de a arata ceea ce se regaseste in CV-ul tau il reprezinta existenta unui portofoliu online. In acest fel angajatorii isi formeaza o opinie clara asupra competentelor si realizarilor tale.

Vrei sa te ajutam sa-l creezi? Da click mai jos!


  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!