Cum faci un CV tehnic atragator – pentru ingineri si IT

Cum faci un CV tehnic atragator – pentru ingineri si IT

Pentru a raspunde publicului nostru din industria de IT si inginerie, am sumarizat punctele centrale ale unui CV tehnic atragator pentru recrutori si angajatori:

Nu uita sa pui accentul si pe abilitatile profesionale

Multi dintre specialistii din domeniul IT/inginerie fac greseala sa evidentieze in cadrul CV-ului lor doar cunostintele tehnice de specialitate. Dar competentele tehnice nu reprezinta tot ceea ce recrutorii si managerii cauta. In timp ce stapanirea foarte buna a limbajului de programare, a platformei ori a anumitor aplicatii este in mod cert importanta, de obicei nici una dintre aceste competente nu devine principalul diferentiator intre candidati.

Ceea ce il face pe un candidat sa iasa in evidenta in fata angajatorilor este abilitatea sa de a adauga valoare unui proiect de grup, de a veni cu solutii care sa economiseasca timp sau bani pentru companie sau de a avea o contributie la cultura organizationala.

Fii specific

Daca aplici pentru o pozitie cu cerinte tehnice foarte specifice, atunci recrutorii se asteapta ca tu sa le cunosti foarte bine. Spre exemplu, in loc sa specifici ca ai folosit programul C++ pentru a crea aplicatii, precizeaza modul in care l-ai utilizat in cadrul muncii tale si care au fost rezultatele. Foloseste numere in CV! Incearca sa imparti fiecare pozitie in 2 parti: una care sa cuprinda responsabilitatile zilnice ale jobului si alta parte care sa cuprinda realizarile majore.

Asigura-te ca CV-ul este adaptat sistemelor automate de aplicatii

CV-ul tau este incarcat in aplicatia recrutorilor care are rolul de a cauta anumite informatii ori cuvinte cheie.  Pentru ca CV-ul sa fie citit, foloseste si tu cuvinte cheie, pe care le regasesti in descrierea pozitie pentru care aplici.

Creaza mai multe versiuni ale CV-ului

Daca ai mai multe roluri (sau daca ai competente ce se potrivesc in cadrul mai multor roluri) este de preferat sa ai mai multe versiuni ale CV-ului tau care sa sublinieze aceste competente. Spre exemplu, daca ai experienta ca inginer de soft, dar ai expertiza si in management de proiect, atunci vei avea 2 CV-uri: unul care sa scoata in evidenta experinta ca inginer de soft si altul care evidentiaza experienta ta in managementul proiectelor. In cadrul CV-ului modificarea se va face la sectiunea de sumar al calificarilor, in timp ce experienta ramane aceeasi.

Asigura-te ca CV-ul tau este lizibil

De cele mai multe ori CV-urile tehnice sunt lungi si greu de citit. Utilizeaza antete si spatii pentru a separa diverse zone ale CV-ului. Variaza design-ul folosit: foloseste bullet-uri pentru realizari, aplica bold si italic in mod inteligent pentru a sublinia informatii importante. Nu uita ca la final sa iti corectezi CV-ul de mai multe ori pentru a fi sigur ca nu contine erori gramaticale.

Poti urmari sectiunile relevante si in acest model de CV.


  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!