Cum arata un CV de antreprenor?

Cum arata un CV de antreprenor?

Ca fiecare dintre noi, si antreprenorii au nevoie de un CV care sa le prezinte activitatea si sa ii recomande in fata clientilor, a investitorilor sau a potentialilor parteneri de afaceri. CV-ul unui antreprenor este mai complex decat acela al unei persoane care aplica pentru un job, iar viziunea, creativitatea, cunoasterea domeniului de activitate, perseverenta si determinarea sunt ingrediente care nu trebuie sa lipseasca.

Partenerul CVdesigners.ro, Akcees isi propune sa devina cel mai puternic catalizator al aspiratiilor antreprenoriale ale tinerilor profesionisti, contribuind prin proiectele si initiativele sale la obtinerea acelor competente si experiente cheie, necesare pentru dezvoltarea unui CV de antreprenor. In urma unei cercetari realizate, echipa Akcees a inteles faptul ca exista 5 lucruri care nu trebuie sa lipseasca din CV-ul unei persoane cu potential antreprenorial:

  1. faptul ca are un set de abilitati cheie
  2. experienta profesionala relevanta in domeniu
  3. deschidere internationala
  4. cunostintele necesare pentru a-si materializa ideea
  5. retea relevanta de contacte

Primul punct din CV-ul unui antreprenor il reprezinta competentele si aptitudinile. Din pacate, multe dintre ele nu se dezvolta pe bancile scolii – vorbim aici de abilitatile de a comunica, de management al proiectelor si al timpului, sau de leadership printre altele. Weekend Seminar este proiectul Akcees care urmareste dezvoltarea acestor competente prin metode de educatie non-formala in cadrul unor sesiuni de training interactive, cu durata de doua zile.

Experienta profesionala relevanta este un alt factor cheie si constituie un avantaj competitiv pentru orice viitor antreprenor. La Career Leader, aceasta se acumuleaza lucrand alaturi de profesionisti si experti consacrati din diferite domenii, participand la sesiuni de training de specialitate si workshop-uri interactive.

Deschiderea internationala este absolut necesara pentru un antreprenor, asa ca echipa Akcees implementeaza un proiect cu rezultate exceptionale in acest sens: Entrepreneurship Trainee. Astfel, orice tanar poate sa efectueze un stagiu de practica platit la un start-up de succes din Europa.

Experienta are un aport major la succesul viitoarei tale afaceri, insa cunostintele concrete sunt de neinlocuit si pot fi acumulate la Start Me Up, singura scoala de antreprenoriat din Romania, in cadrul careia participantii formeaza echipe, generaza idei, realizeaza planuri de afaceri complete si isi valideaza la final conceptul de business, prezentandu-l in fata unui grup de antreprenori si investitori consacrati. In plus, absolventii beneficiaza de mentorat lunar gratuit pentru intemeierea propriei afaceri.

La final, o retea relevanta de contacte este necesara pentru a avea succes pe cont propriu. Akcees te invita sa participi la Idea Exchange, eveniment de networking care te aduce fata in fata cu antreprenori si investitori consacrati din Romania, potentiali clienti si parteneri de afaceri.

Sa iti dezvolti un CV de antreprenor nu este usor, insa Akcees a creat pentru tine reteta de succes. Tot ce trebuie sa faci este sa te implici! Poti fi la curent cu initiativele Akcees pe site si pagina de Facebook, iar daca ai nevoie de ajutor in realizarea propriu-zisa a CV-ului, poti accesa oricand acest link.


  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!