Cum abordam diferit procesul de cautare de job?

Cum abordam diferit procesul de cautare de job?

Se spune ca daca faci lucrurile cum le-ai facut mereu, vei obtine acelasi rezultat pe care l-ai obtinut intotdeauna, fapt aplicabil si in cazul procesului de cautare sau schimbare a locului de munca. Pentru a putea evita frustrarea cauzata de o astfel de situatie, va recomandam urmatoarele:

  • Alegeti cu atentie pozitiile pentru care aplicati si incercati sa aflati cat mai multe despre rol si cultura organizationala, prin discutii cu angajati ai companiei vizate. De multe ori absenta unui raspuns din partea angajatorului este rezultatul unui CV trimis catre joburi pentru care candidatul nu este calificat, in cadrul unor companii in care acesta crede ca i-ar placea sa lucreze, mai mult bazat pe numele respectivei organizatii.

 

  • Daca apare frecvent un refuz din partea angajatorilor, intrebati-va daca aveti intr-adevar nivelul optim de aptitudini necesar pozitiei pe care o urmariti. Daca nu, nu este nicio problema! Va puteti perfectiona prin programe de training, cursuri de dezvoltare personala, activitati de voluntariat si de ce nu, prin a va implica in cadrul jobului curent, in  mai multe activitati care va vor pregati pentru un nou domeniu sau rol. Nu stiti ce va lipseste? Cereti feedback evaluatorului, intrebati cum v-ati prezentat, ce a mers bine si ce nu, eventual ce abilitati sau calitati are candidatul ales.

 

  • Stiti exact ce va doriti sau va simtiti mai degraba prinsi intr-un cerc vicios din care nu aveti idee cum sa iesiti? De multe ori ceea ce pare din exterior procrastinare, demotivare sau ineficienta, este de fapt lipsa de directie. Un consilier in cariera va poate ajuta in acest sens. De asemenea, o resursa utila o reprezinta si interviurile informationale cu persoane din industriile de interes sau care detin pozitia pe care o urmariti.

 

  • Odata intrat in cercul vicios lamentare-procrastinare-frustrare, repetarea acelorasi actiuni fara un rezultat satisfacator, este automata. Pentru a demara orice proces de schimbare, e nevoie de o atitudine optimista si macar 5 minute pe zi in care sa te focusezi asupra problemei.

 

  • Aveti un CV bun dar cu cateva greseli de ortografie trecute neobservate? L-ati trimis catre toti recrutatorii pe care ii stiati, cu adresele lor vizibile in cc? Reveniti cu un email de multumire dupa un interviu important? Raspunsul este de multe ori in detalii!

 

  • Sunt specialisti care spun ca in medie candidatul ar trebui sa se astepte la 5-6 interviuri pentru fiecare 100 de aplicatii corespunzatoare si la un al doilea interviu pentru fiecare 8 intalniri initiale. Daca procesul pare insa sa nu dea niciun rezultat, e nevoie clar de o alta strategie. 100 de aplicatii pe site-urile de recrutare nu au dus la nimic? Incercati de exemplu networking-ul, imbunatatirea profilelor sociale, aplicarea direct pe site-urile companiilor vizate sau o discutie cu o firma de recrutare.

 

  • In CV sau in cadrul interviului, va pierdeti in detalii sau prezentati concret ce ati realizat si ce aveti de oferit? Chiar si cele mai talentate persoane au uneori probleme in a-si vinde povestea. La doar un click distanta, echipa noastra este intotdeauna gata sa va vina in ajutor!

  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!