Ce sa scriu in CV la rubrica de competente?

Ce sa scriu in CV la rubrica de competente?

In zilele noastre, competentele de baza sunt foarte importante pentru viitorii angajatori. Tehnologia se perimeaza in timp, la fel si aptitudinile pe care le avem legate de tehnologie. Dar competentele personale devin un atu pe care il poti oferi personal companiei. Este important ca atunci cand te duci la un interviu pe o pozitie pe care ti-o doresti, sa ai un plan dinainte stabilit. Acest lucru inseamna sa afli cat mai multe lucruri despre companie si  despre cerintele de angajare.  Care sunt nevoile lor? Consulta pagina web a firmei pentru a citi despre politica ei si afla care sunt abilitatile cautate direct de la cineva care lucreaza in cadrul companiei. Astfel te vei prezenta la interviu indraznet, sigur pe tine si bine pregatit.

Subliniaza in cadrul CV-ului tau competentele de baza pe care le stapanesti si totodata necesare companiei pe pozitia la care tu aplici.

Competentele de baza sunt aptitudini specifice relevante pentru locul de munca. Acestea sunt obiceiuri de munca masurabile si abilitati personale folosite pentru a realiza un avantaj competitiv in lumea afacerilor. Este important „sa te vinzi” angajatorului, sa arati ca ai cele necesare pentru jobul la care aplici. Evidentiaza orice competenta masurabila de care ai dat dovada in joburile anterioare.

Titlurile nu sunt la fel de importante ca realizarile care includ gandirea strategica, initiativa, flexibilitatea, inovatia si atentia la detaliu. Include in cadrul CV-ului si competentele non-tehnice  sau interpersonale, atat de importante pentru mediul de lucru.

Cateva dintre cele mai cautate competente de catre angajatori sunt: initiativa (dispozitia ta de a te implica si a face pasii intr-o anumita directie, din indemn propriu), abilitatea de a lucra in echipa (sa demonstrezi ca te poti implica si integra in echipa, sa-ti faci parerile ascultate), abilitatea de comunicare (sa reusesti sa comunici cu colegii, clientii, sefii astfel incat sa stabilesti o relatie pozitiva cu toti acestia) si inteligenta emotionala (capacitatea de a gestiona si intelege propriile emotii, dar si pe cele ale celorlalti).


  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!