Ce rol are CV-ul tau pentru angajator

Ce rol are CV-ul tau pentru angajator

CV-ul tau se comporta ca un document de marketing, indiferent ca este pe hartie sau in format digital. Scopul lui este acela de a te introduce in vizorul potentialilor angajatori, de a promova ceea ce ai tu de oferit si de a atrage atentia celor care doresc sa cunoasca mai mult despre tine.

In cazul in care CV-ul tau indeplineste aceste criterii, atunci vei fi chemat la un interviu. Daca nu esti chemat la niciun interviu, atunci problema este CV-ul.

Iata cateva din scopurile CV-ului pentru angajator:

1. Rolul sau este acela de a filtra canditatii, atata timp cat contactul initial cu un angajator se face prin intermediul acestui document. Astfel, un CV mediocru sau sub standard te poate descalifica pentru pozitii pentru care tu ai abilitatile necesare.

2. Rolul CV-ului este acela de a oferi angajatorului dovada clara si convingatoare ca poti livra ceea ce promiti. In acest sens, este nevoie de mai mult decat o colectie de adjective atractive. In locul lor trebuie sa apara in CV garantii ale valorii.

3. Un alt rol este acela de a-l face pe intervievator sa adreseze intrebarile potrivite pe care atat el, cat si candidatul sa le poata explora. De multe ori interviul se transforma intr-un interogatoriu, desi ambele parti doresc o colaborare.

4. Nu in ultimul rand, rolul unui CV este acela de a comunica aptitudinile tale in scris unui angajator. CV-ul te reprezinta atunci cand nu esti acolo pentru a putea vorbi in numele tau. Prezinta o mostra de credibilitate a abilitatii de comunicare.

5. Gandeste-te la CV ca la un deschizator de usi. O data ce ai ajuns la interviu, CV-ul si-a indeplinit rolul. Restul depinde de tine. Poti sa ai cel mai bun CV pe care l-a vazut vreodata recrutorul tau, daca la interviu nu te descurci, atunci CV-ul nu este de vina.

 

CVdesigners este aici pentru a-ti oferi pachetul de servicii CV profesionist si practica pentru interviu.


  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!