Ce profesie mi se potriveste?

Ce profesie mi se potriveste?

Ce profesie mi se potriveste? Este o intrebare pe care fiecare persoana si-o pune la un moment dat, fie ca este in momentul in care isi alege facultatea pe care o va urma, fie ca a ajuns intr-un platou de cariera si resimte nevoia unei schimbari.

Indiferent de situatie, exista o solutie la indemana – instrumentele psihometrice, sau testele profesionale, bazate pe cercetari stiintifice in domeniul dezvoltarii adultului. Acestea sunt folosite cu precadere in psihologia organizationala si managementul carierei, pentru a scoate in evidenta preferintele, inclinatiile ce tin de prototipul psihologic si zonele ocupationale cu care s-ar potrivi cel mai bine individul evaluat.

Va prezentam 4 dintre cele mai folosite si apreciate astfel de instrumente:

Myers Briggs Type Indicator (MBTI)

Keirsey Temperament Sorter

Strengths Finder Test

DISC

Cele 4 evaluari aplicate atat separat cat si in combinatie, iti vor da o imagine de ansamblu despre profilul tau psihologic, despre ariile in care excelezi (si de ce) si mai ales despre modalitatile prin care poti sa te aliniezi la preferintele tale interioare.

Dincolo de aplicabilitatea profesionala, aceste instrumente actioneaza ca o oglinda a psihicului fiecarui individ, ajutandu-te sa intelegi de ce esti tentat sa faci lucrurile intr-un anumit fel si constituie un pas important in dezvoltarea ta personala si profesionala. Intelegandu-ti corect propriile preferinte si inclinatii poti explora profesii, iti poti dezvolta cariera in congruenta cu acestea si asiguri un management mai bun al relatiilor interpersonale de orice gen.

Pentru a-ti cunoaste atuurile naturale, factorii motivatori care-ti fac inima sa ,,bata mai tare” si ariile pe care le-ai putea imbunatati, te invitam sa citesti seria de articole despre cele 4 instrumente psihometrice, care printre multe alte informatii utile, iti va oferi si posibilitatea de a accesa evaluarile instant online si in mod gratuit.

Sau, daca vrei sa vorbesti mai multe cu un consilier in cariera, da click mai jos!


  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!