Ce cauta un HR Manager: Lorelai Marchidan, HR Manager Servier Pharma

Ce cauta un HR Manager: Lorelai Marchidan, HR Manager Servier Pharma

BIO Lorelai Marchidan

15+ ani de experienta in HR Management in companii multinationale din mai multe industrii:

- HR Manager, Servier Pharma

- Group HR Director, Brau Union

- Recruitment Lead, Unilever

 

CVDesigners.ro: Ce din CV-ul unui candidat iti atrage atentia instant asupra lui?

Lorelai: Timpul este noua moneda. Daca pot intelege lucrurile importante despre un candidat in primele 30 de secunde de lecturare a CV-ului candidatul „va primi puncte in plus’.

Un CV organizat, cu rubrici clar definite, spatiate si care are informatiile pe care candidatul vrea sa le scoata in evidenta subliniate sau scoase in evidenta ajuta persoana care recruteaza. Un rezumat scurt dar creativ al calitatilor sau chiar exprimarea obiectivelor de dezvoltare profesionala pe prima pagina imi atrage atentia in mod particular. Candidadtul pare sa stie cine este si care ii sunt obiectivele.

CVDesigners.ro: La interviul de angajare, ce reguli ,,nescrise” ar trebui sa urmeze un candidat?

Lorelai: Intalnirile cu candidatii sunt intotdeauna diferite. Si asa ar trebui sa fie. Fiecare candidat are particularitatile lui si punctele lui forte si ar trebui tratat ca atare. Exista insa o rutina legata de locul intalnirilor (de cele mai multe ori la sediul companiei), de durata (intre 30 si 90 de minute, in functie de pozitie), de metoda (test tehnic pentru pozitii in departamentele financiar, IT, tehnic sau centru evaluare pentru vanzari), asa cum exista si reguli nescrise legate de tinuta la un interviu sau de atitudini potrivite situatiei.

Abateri de la rutina sau de reguli se intampla tot timpul, conditia este ca acestea sa nu fie majore. Dand un exemplu foarte simplist – daca un candidat se prezinta in tinuta sport la o prima intalnire (iar tinuta acceptabila in companie este una business) dar candidatul are toate competentele si abilitatile necesare, acesta va fi chemat la o a doua intalnire. Insa recruiterul se asteapta la un minim de complianta si, deci, la o tinuta vestimentara diferita la aceasta a doua intalnire.

CVDesigners.ro: Care sunt calitatile rare pe care ti-ai dori sa le gasesti mai des la potentiali candidati?

Lorelai: Autenticitate, maturitate si o analiza cat se poate de obiectiva a propriilor competente, abilitati si, mai ales, a propriului potential.

CVDesigners.ro: Ce sfaturi ai pentru cei care cauta job-uri in industria in care activezi?

Lorelai: A fi tu insuti este cea mai buna strategie pe care o poti adopta. Esti cinstit si respectuos atat fata de cel din fata ta cat si fata de propria persoana.

Citeste si sfaturile altor experti HR.

Vrei sa iti construiesti un brand profesional puternic? Te asteptam pe 28 aprilie la RE-Brand Your Career!  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!