Ce cauta un HR Manager: Daniela Briceag, HR Manager Oil & Gas

Ce cauta un HR Manager: Daniela Briceag, HR Manager Oil & Gas

BIO Daniela Briceag

10+ ani de experienta in HR Management in companii multinationale din mai multe industrii, inclusiv:

- HR Manager, Expert Petroleum

- HR Manager, KPMG

CVDesigners.ro: Ce din CV-ul unui candidat va atrage atentia instant asupra lui?

Daniela Briceag: Depinde de cautare, pot fi elemente diverse. In general imi atrag atentia CV-urile scurte, puse intr-un format usor de citit. Desi pare un criteriu banal, sunt foarte putine CV-uri care vin intr-un format de acest tip. Ma uit intotdeauna la CV-urile cu detalii despre activitati extra-profesionale in care au fost implicati candidatii – de obicei proiecte de voluntariat si nu numai. Uneori, te poti uita instant la CV-ul unui candidat, doar pentru ca vine dintr-o anumita companie, sau doar pentru ca a absolvit o anumita institutie de invatamant din categoria celor carora li te adresezi sau poate, pentru ca ai de multe ori surpriza, sa mai fi intalnit candidatul intr-un alt context.

CVDesigners.ro: Aveti o poveste (pe care puteti sa o impartasiti cu noi) de la un interviu atipic, in urma caruia ati angajat acel candidat?

Daniela Briceag: O, da sunt multe povesti de acest fel. Probabil cel mai atipic interviu l-am avut la recrutarea unui membru al unui department de marketing, la momentul in care nu se finalizase mutarea intr-un nou sediu al companiei. Dincolo de cadrul atipic (zgomote de bormasina, fasii de plastic care functionau pe post de separatoare inainte de montarea usilor, sunetul sacaitor al telefoanelor receptiei amenajate temporar cam la cativa pasi de locul in care se desfasura interviul) pe un colt de birou fara scaune, tanarul pe care l-am intalnit atunci, ne-a fermecat pe mine si pe colega mea cu care eram in interviu, cu o poveste legata de cateva dintre proiectele la care lucrase in timpul facultatii cu tema social media si vorbeam de anul 2006…

N-a mai fost nevoie de prea multe intrebari din aria interviului clasic pentru ca ceea ce facuse in proiectele respective si rolul asumat ne-au aratat rapid, ca este persoana pe care o cautam si timpul ne-a dovedit ca nu ne-am inselat, noi cautand un tanar cu potential pe care sa-l dezvoltam pe aceasta arie.

CVDesigners.ro: La interviul de angajare, ce reguli ,,nescrise” ar trebui sa urmeze un candidat si la ce clisee ar fi indicat sa renunte?

Daniela Briceag: Sa-si pastreze personalitatea si s-o expuna ori de cate ori are ocazia, ajuta mai mult decat a folosi raspunsurile luate din diverse carti, site-uri – pe scurt sa fie autentic. Un recrutor cu experienta, intelege repede, folosind intrebarile deschise sau intrebarile surpriza, daca are de-a face cu un candidat care ofera doar raspunsurile pe care le reproduce de undeva si care nu-l reprezinta.

CVDesigners.ro: Care sunt calitatile rare pe care doriti sa le gasiti mai des la potentiali candidati?

Daniela Briceag: Abilitatea de a impartasi informatii si de a invata permanent (traduse de fapt prin deschidere catre mentorat si de ce nu catre coaching) pentru candidatii cu mai multa experienta. Capacitatea de a merge in profunzime si de a explora, mai ales pe subiectele sau ariile unde exista interes, in cazul candidatilor lipsiti de experienta.

CVDesigners.ro: Ce sfaturi aveti pentru cei care cauta job-uri in industria in care activati?

Daniela Briceag: Sa stie ca sondele si ariile petroliere se afla in zone mai greu accesibile si nu neaparat langa marile orase si lucrul intr-un astfel de domeniu, presupune de cele mai multe ori relocare.

Citeste si sfaturile altor experti HR sau pune o intrebare recrutorului CVdesigners.ro la office@cvdesigners.ro!


  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!