CE AI FACUT versus CINE ESTI

CE AI FACUT versus CINE ESTI

LinkedIn = platforma celor care vor sa se angajeze sau a celor care vor sa angajeze pe cineva.

94% din recrutori verifica profilul de LinkedIn al persoanei pe care urmeaza sa o cheme la interviu.

In ceea ce priveste LinkedIn, lucrul cel mai important pe care trebuie sa-l faci este sa te conectezi cu oamenii din industria in care vrei sa activezi. Astfel vei capata tot mai multe cunostinte si informatii de indata ce interactionezi cu colegii de breasla. Daca se intampla sa ai o intrebare, intreaba pe cineva de pe LinkedIn. Daca vrei sa afli de vreun eveniment la care sa participi, tot pe LinkedIn poti afla si asta. Cu alte cuvinte, conexiunile pe care ti le-ai creat pe LinkedIn te pot avansa in cariera.

Pentru a obtine cat mai multe conexiuni cu ceilalti utilizatori LinkedIn, este indicat sa ai o poza relevanta pentru profilul tau si informatii utile prin care alti utilizatori te pot gasi. Informatiile acestea ar trebui sa cuprinda studii, aptitudini si experienta profesionala.

Dupa ce ti-ai completat profilul, poti incepe sa faci conexiunile cu alti utilizatori. Intai cauta-i pe cei pe care ii cunosti deja ca mai apoi sa poti sa-ti extinde reteaua cu oameni pe care vrei sa ii cunosti.

O optiune foarte interesanta sunt recomandarile (a nu se confunda cu endorsments!) oferite de alti utilizatori LinkedIn. Recomandarea noastra e sa obtii cat mai multe testimoniale de la cei cu care ai lucrat. Intra in grupuri care iti vor fi de folos si promoveaza-ti profilul acolo prin furnizarea de informatii relevante pentru ceilalti membri.

Chiar si asa, specialistii recomanda ca tinerii sa nu priveasca profilul de LinkedIn ca pe un CV si precizeaza ca in timp ce un CV prezinta ce ai facut, profilul de LinkedIn spune vizitatorilor cine esti. O alta diferenta ar fi ca in timp ce in CV poti doar povesti pe scurt despre educatia si skill-urile tale, cu ajutorul profilului de LinkedIn poti chiar sa arati acele skill-uri si sa ii convingi mult mai usor pe recrutori sa iti solicite o intalnire.

In zilele ce urmeaza vom vorbi mai multe despre LinkedIn si cum te poate ajuta sa avansezi in cariera.

Specialistii CVDesigners.ro iti stau la dispozitie cu serviciul de optimizare a profilului de LinkedIn pentru a fi cu un pas in fata concurentilor pe acelasi post pe care il doresti si tu.


  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!