Cat de sincer e prea sincer la interviu?

Cat de sincer e prea sincer la interviu?

Cu siguranta ca fiecare dintre noi s-a simtit la un moment dat vinovat pentru ca a dezvaluit fie prea mult, fie prea putin in cadrul unui interviu. Sa fii deschis si onest in cadrul unui interviu te va ajuta sa obtii jobul potrivit pentru tine, dar sa fii mult prea onest nu este intotdeauna de dorit. Exista o linie fina intre a fi cinstit si faptul de a divulga prea multe detalii despre tine.

Iata cateva recomandari privind diferenta intre raspunsurile cinstite si cele mult prea cinstite privind cele mai intalnite intrebari din cadrul unui interviu:

 

Atunci cand esti intrebat: Raspuns cinstit: Raspuns mult prea cinstit si detaliat:
De ce exista o perioada de timp in care nu ai lucrat intre joburi? Sa spui ca ai folosit acel timp pentru a obtine o certificare profesionala, pentru a-ti termina studiile, pentru a avea grija de copii sau pentru ca ti-ai luat un an sabatic (in care ai calatorit sau dezvoltat un proiect personal). Sa spui ca nu ai vrut sa lucrezi pentru ca ai dorit sa ai o vara libera in care sa te distrezi cu prietenii tai inainte de a lua hotararea serioasa de a te angaja.
De ce vrei sa pleci de la locul de munca actual? Sa spui angajatorului tau ca esti in cautarea unei oportunitati care sa iti permita sa iti dezvolti potentialul. Sau sa spui ca lucrezi la compania actuala de 10 ani si ca doresti sa iti aplici cunostintele intr-o noua industrie. Sa spui ca nu ai fost promovat in cadrul job-ului actual din cauza unor barfe pe care seful tau le-a auzit despre tine privind comportamentul pe care l-ai avut intr-un teambuilding.
Ce faci in timpul liber? Sa vorbesti despre activitati sportive, hobby-uri, grupuri de comunitati in care esti implicat sau activitati la care participi. Sa intri in detalii privind cat de des frecventezi cazinourile sau sa vorbesti despre reputatia ta de a face cel mai bun cocktail din gasca ta.
Cum arata ziua ta ideala de munca? Sa explici faptul ca iti place sa colaborezi cu ceilalti, sa prioritezi activitatile astfel incat sa poti respecta termenele, sa mentii balanta intre munca si familie. Sa spui ca lunea ai nevoie ca pauza de masa sa dureze o ora si jumatate sau ca in zilele de vara iti doresti sa pleci acasa la ora 17 pentru a te duce la plaja.
In ce tip de cultura sau echipa esti cel mai productiv? Sa vii cu exemple legate de echipa cu care ai lucrat si sa vorbesti despre realizarile obtinute. Sa vii cu exemple din echipa cu care ai lucrat si unde ai avut insuccese.

 

Pentru a adopta o atitudine potrivita la interviu este important sa-ti definesti brandul personal, sa fii autentic si sa exersezi!

Hai sa facem impreuna practica pentru interviu, da click AICI!


  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!