Care sunt salariile studentilor pentru primul lor job?

Care sunt salariile studentilor pentru primul lor job?

In urma studiului realizat de Hipo.ro privind Piata fortei de Munca in 2015 a reiesit ca 39% dintre absolventii promotiilor anterioare au declarat ca la primul job full-time au avut un salariu net cuprins intre 150 si 250 Euro, 23% dintre ei intre 250 – 350 E, in timp ce 19% au avut salarii peste 350 E, iar 16% salarii sub 150 E.

In plus, tinerii primesc din partea companie o serie de alte extrabeneficii, printre care cele mai frecvente sunt zile de concediu, bonuri de masa, asigurari medicale, training-uri si cursuri de specializare, burse de studiu, sau vacante platite.

Care sunt planurile de recrutare ale companiilor in 2015?

Conform informatilor extrase din Raportul Hipo.ro privind Piata fortei de Munca in 2015, peste 70% dintre tinerii care sunt selectati pentru un internship/traineeship primesc propuneri in vederea ocuparii unei pozitii permanente in cadrul companiei la finalul programului.

Pana pe 17 august 2015 are loc Targul Virtual Hipo.ro pentru Absolventi, un proiect online de recrutare adresat studentilor si masteranzilor care finalizeaza studiile si vor sa se angajeze in aceasta vara. La editia din acesta vara a Targului Virtual Hipo pentru Absolventi participa 36 de companii din domenii variante. In perioada 15 iunie – 31 iulie, au fost inregistrate 150.000 de vizite pe platforma dedicata evenimentului virtual, iar in ceea ce priveste orasele din care a fost accesat evenimentul acestea sunt: Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov.

Companiile sunt dornice sa primeasca in echipele lor oameni noi, pregatiti din punct de vedere academic si entuziasti. Iata ce spune reprezentantul uneia dintre companiile participante la acest proiect:

“In acest moment ne dorim extinderea echipei cu noi colegi, foarte buni cunoscatori de limbi straine (italiana, engleza, spaniola, rusa, germana, portugheza, limbi nordice) si ii invitam, pe cei care-si doresc sa se alature unei echipe profesioniste si entuziaste, sa ne cunoastem si sa exploram impreuna posibilitatea unei colaborari fructuoase. Vor avea ocazia sa descopere ca pentru noi echipa este pe primul plan, iar in acest sens speram ca viitorii colegi sa descopere aceleasi valori care pana acum ne-au purtat cu succes sa fim prezenti cu sedii pe trei continente” – Alina Iosub, Office Manager Besedo Romania, Iasi office.

Mai multe informatii despre Targul virtual Hipo.ro pentru Absolventi sunt disponibile 24h din 24h, pe site-ul proiectului, pana pe 17 august, iar daca vrei ca specialistii CVdesigners.ro sa te ajute in a-ti crea un CV profesionist pentru jobul dorit, suntem la un click distanta!


  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!