Aplic pentru un job pentru care au aplicat alti 1000?

Aplic pentru un job pentru care au aplicat alti 1000?

De multe ori suntem intrebati in sedintele de consiliere, daca site-urile de job-uri sunt o sursa de incredere pentru aplicanti si daca merita sa aplici pentru o pozitie pentru care si-au depus candidatura alte cateva sute de persoane. Desi raspunsul nostru este DA, pentru a te scoate din multime si a-ti mari sansele de a fi cel ales dintre 1000, iti recomandam urmatoarele:

 

  • Foloseste site-urile de job-uri ca instrument in cautarea ta, dar nu te limita la ele. In schimb le poti incorpora intr-o strategie bine pusa la punct, care sa includa abordari diverse, de la recomandari/referinte la networking.

 

  • Consolideaza-ti prezenta in Social Media, de exemplu printr-un profil de Linkedin reprezentativ si foloseste retelele sociale pentru a cauta contacte in organizatiile de interes sau pentru a afla ce companii si pentru ce pozitii fac angajari. Despre networking si multe alte strategii online, vom vorbi in detaliu in articole viitoare.

 

  • Este important sa ai incredere in CV-ul cu care aplici si trebuie sa te asiguri ca acesta vizeaza exact pozitia pe care ti-o doresti. Sa aplici cu un CV generic si slab, de cele mai multe ori nu duce la nici un rezultat sau daca obtii in vreun fel pozitia, statistic vorbind nu o vei pastra pentru prea mult timp.

 

  • Identifica nevoile angajatorului si cerintele cheie din fisa postului si asigura-te ca le indeplinesti si ca sunt reflectate in CV-ul tau.

 

  • Aplica numai pentru job-uri pentru care te consideri calificat si care te intereseaza cu adevarat si arata angajatorului ce ai realizat in experienta ta profesionala anterioara.

 

  • Foloseste scrisoarea de intentie ca o sansa in plus de a te promova si prezenta in fata anagajatorului. Cel mai important lucru de retinut este ca ea are alt rol fata de CV, deci este de evitat repetarea informatiei prezenta deja in acesta.

 

CV-ul se focuseaza pe tine – pe experienta si abilitatile tale, pe cand scrisoarea de intentie are ca focus angajatorul si raspunsul la intrebarea « Cu ce poate contribui acest candidat la succesul organizatiei noastre ? » Raspunsul trebuie sa fie unul la obiect, personalizat si bazat pe informatie concreta. O scrisoare de intentie poate face diferenta dintre un candidat respins si unul ales din cateva sute, iar daca vrei sa te ajutam cu sfaturi suplimentare pentru a-ti maximiza impactul sau daca ai nevoie de ajutor in realizarea ei, nu uita de optiunea de consiliere a site-ului nostru.


  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!