9 idei pentru a obtine un interviu

9 idei pentru a obtine un interviu

Deseori se intampla sa trimiti zeci, chiar sute de CV-uri si sa nu primesti niciun raspuns. Imediat esti tentat sa dai vina pe recesiunea economica. Insa de cele mai multe ori are legatura cu CV-ul tau, cu experienta ta ori cu procesul de transmitere al CV-ului.

Procesul de transmitere al CV-ului

-  Trimiti CV-uri catre emailuri inexistente. Atunci cand trimiti CV-uri ori scrisori de intentie pe adrese de tipul: hr@ sau Jobs@ s-ar putea ca acestea sa ajunga doar intr-o baza de date. Idee: incearca sa trimiti CV-ul prin intermediul unei cunostinte care lucreaza in compania unde tu vrei sa aplici, foloseste Linkedin sau agentiile de recrutare (acestea din urma trimit direct CV-ul catre departamentul HR ori catre manageri).

-  Trimiti aplicatii standard. Multi candidati trimit aceleasi scrisori de intentie pentru orice pozitie la care aplica, in loc sa incerce sa le personalizeze in functie specificul fiecarui job. Idee: cerceteaza site-ul firmei unde vrei sa aplici si gaseste ceva specific, care sa te faca sa vrei sa lucrezi pentru acea companie si include aceasta informatie in cererea ta de aplicare.

-  Daca ceri un salariu care este peste media pietei sau mult sub ea, atunci nu vei primi un raspuns la aplicatia ta. Idee: intereseaza-te dinainte care este media pe piata a remuneratiei pentru pozitia la care ai aplicat sau incearca sa amani aspectul financiar pana ce ajungi la interviu.

CV-ul

-  Daca CV-ul este prea lung nu va fi citit. Idee: ai grija sa nu depaseasca 2, maxim 3 pagini.

-  Chiar daca gramaticii nu ii mai este acordata importanta de odinioara, erorile gramaticale nu au ce cauta in cadrul CV-ului sau a scrisorii de intentie. Idee: roaga un prieten sa-ti reciteasca aplicatia pentru a scapa de eventualele erori.

-  Evita jargon-ul tehnic, acronimele sau cuvintele specifice anumitor domenii. Idee: incearca sa limitezi cat mai mult folosirea acestora in cadrul CV-ului. Lasa pentru interviul de specialitate discutarea termenilor specifici.

Experienta

-  Daca ai perioade de timp in care nu ai lucrat (concediu sabatic, proiecte educationale ori concediu de maternitate), dar nu ai precizat in CV motivele, s-ar putea ca recruiter-ul sa nu te cheme la interviu. Idee: explica si justifica orice perioada in care nu ai lucrat cat mai clar in cadrul CV-ului, fara a intra insa in detalii personale.

-  Multi manageri isi fac griji in legatura cu candidatii care au mai multi angajatori in perioade scurte de timp. Presupun ca acestia nu au performanta buna, ca se plictisesc repede sau ca vaneaza angajatorii pe baza strict salariala. Idee: daca au fost schimbari care au presupus achizitii intre firme, schimbari din partea companiei, noteaza aceste lucruri in CV.

-  Aplici pentru job-urile la care esti sub sau supra calificat. Idee: asigura-te ca CV-ul arata nivelul si experienta ta si cauta joburile care ti se potrivesc.

 

Timpul pe care il investesti pentru a aplica la joburi este important. Investeste efort doar pentru a aplica la joburi pentru care crezi ca te potrivesti foarte bine, iar daca ai nevoie de un specialist, echipa CVdesigners iti sta la dispozitie.

 


  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!