5 argumente pentru un CV profesionist

5 argumente pentru un CV profesionist

Cam cat efort depui si care este timpul alocat pentru a-ti gasi rochia ori costumul care sa iti vina perfect? Cu siguranta ca ai parte de nenumarate cautari in magazine, ajustari ulterioare si gandul ca modelul ar mai putea fi imbunatatit. Dar totul se simplifica atunci cand gasesti croitorul care sa-ti realizeze rochia ori costumul exact asa cum ti le-ai imaginat.

Cand vine vorba de cariera ta exista un croitor! Acesta poarta denumirea de consilier in cariera. Primul pas pe care acesta il face il reprezinta croirea CV-ului tau. In zilele noastre exista modele standard de CV-uri, modele pe care le folosim majoritatea dintre noi atunci cand aplicam pentru un job.

Din pacate aceste modele nu scot in evidenta cel mai important lucru: acela ca fiecare dintre noi este unic, ca are o personalitate diferita, abilitati si cunostinte proprii. In acest context intervine consilierul in cariera, care iti realizeaza un CV personalizat.

Iata cinci motive concrete pentru a apela la un consilier in cariera care sa-ti creeze CV-ul personalizat:

1. Vei avea un CV cu un continut aparte. In medie, un CV este vizualizat de catre un recruiter in 10-20 de secunde. Job-urile au sute de aplicanti. In ciuda experientei si a cunostintelor tale, daca CV-ul nu atrage atentia in aceste prime secunde, risti sa nu i se acorde importanta cuvenita si sa nu fii chemat la interviu.

2. CV-ul va accentua atu-urile si realizarile tale. In urma discutiei cu un consilier in cariera, vei descoperi ca ai anumite abilitati de care nu erai constient sau pe care nu le considerai importante. Acesta iti va pune mai bine in valoare aptitudinile si realizarile in cadrul CV-ului.

3. CV-ul tau va fi adaptat jobului dorit. Spre exemplu, in cazul in care iti doresti o schimbare in cariera, consilierul va sublinia competentele si experienta care te vor ajuta sa te remarci in reorientarea profesionala.

4. Asemenea unei rochii potrivite, un CV personalizat nu scoate in evidenta lucruri care nu te avantajeaza. Astfel, daca ai avut perioade in care nu ai lucrat (concediu sabatic, concediu de mataernitate, perioada de somaj) consilierul iti va accentua realizarile si abilitatile tale si nu perioadele cronologice care evidentiaza timpul nelucrat.

Ti se intampla sa tot amani sa-ti faci CV-ul din diverse motive. Cu un consilier in cariera, realizarea CV-ului nu va mai fi in grija ta. Tot ce vei avea de facut va fi sa aplici cu incredere la job-urile dorite.

CV-ul personalizat reprezinta primul pas. Consilierea poate urma cu scrisoarea de intentie personalizata, practica pentru interviuri, realizarea unui plan de cariera ori crearea contului de Linkedln. Astfel vei sti in orice moment in ce directie se indreapta cariera ta si cum sa te mentii activ si competitiv pe piata muncii.

Daca esti gata sa incepi acesti proces, da click mai jos!


  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!