16 cariere pentru 16 personalitati

16 cariere pentru 16 personalitati

Cand vrei  o schimbare in cariera, incepe cu cel mai utilizat psihometric : testul MBTI

De indata ce ai rezultatele, vezi mai jos pe scurt traseul profesional care ti se potriveste cel mai bine:

ISFJ: pe de o parte rezoneaza cu modul in care se simt cei din jur si manifesta interés sincer fata de acestia, pe de alta parte le place sa creeze stuctura si ordine. In acest context, meseriile sugerate sunt: designer de moda/ interior, educator, asistent medical, economist, asistent social/consilier.

INFJ: cauta mai degraba o cariera decat un job, intrucat are nevoie sa se simta ca tot ceea ce face  este in sincronizare cu sistemul lui puternic de valori. Posibile drumuri de urmat in cariera sunt: psiholog, psihiatru, fotograf, artist, profesor, doctor/dentist, asistent social, preot, consilier sanatate alternativa.

ISTJ: are perseverenta ca trasatura de caracter specifica. Lider inascut, i se potriveste o cariera in care isi poate folosi abilitatile organizatorice si puterea de concentrare pentru a crea ordine si structura.Posibile drumuri de urmat in cariera sunt: contabil/ofiterfinanciar, judecator, avocat, manager, programator si analist de sisteme informatice, lider militar.

ISTP: e priceput la diverse tipuri de sarcini. Totodata, cauta un stil de viata care sa-i ofere multa autonomie. Ii place sa lucreze pentru el ori intr-un mediu de lucru flexibil. In acest context, meseriile sugerate sunt: programator/analist de sisteme informatice, inginer, mecanic, pilot, motocicilist, atlet, antreperenor, medic legist.

ISFP: este original si neconventional, cu un simt dezvoltat pentru estetic. Aproape fiecare artist consacrat a fost un ISFP. Ei au nevoie de spatiu si libertate si detesta sarcinile banale, rutiniere. Posibile drumuri de urmat in cariera sunt: artist, designer, muzician, compozitor, psiholog, profesor, pediatru.

INTJ: foarte bun strateg, cu o viziune de ansamblu asupra lucrurilor, lucreaza cel mai bine atunci cand i se ofera autonomie. Logic, rational si analitic, ii plac provocarile teoretice dificile. Asadar, meserii sugerate sunt: inginer, om de stiinta, profesor, doctor, avocat, judecator, programator/analist de sisteme informatice, manager, strateg in corporatii , lider militar.

INTP: independent si original, poate excentric, va fi fericit in cariera daca poate sa lucreze singur la dezvoltarea si analiza teoriilor complexe, abstracte. Posibile drumuri de urmat: fizician, chimist, fotograf, matematician, profesor universitar, inginer, procuror, avocat, judecator, scriitor tehnic,  cercetator.

INFP: individualist, creativ, inspirational si original, este interesat sincer de oameni. Cei mai mari scriitori au avut acest tip de personalitate. Meseriile sugerate sunt: scriitor, profesor, invatator, muzician, psiholog, psihiatru, preot/pastor, asistent social/consilier.

ESTJ: e lider inascut, cu o mare flexibilitate in tipurile de cariera pe care le alege. Se va simti cel mai bine intr-o pozitie de conducere pentru ca are un simt nativ de a fi responsabil, dar si sa creeze ordine si structura. De aceea, meseriile sugerate sunt: lider militar, judecator, reprezentant de vanzari, administrator afaceri/manager, profesor, ofiter financiar.

ESFJ: pe de o parte este extrem de organizat si ii place sa creeze ordine, pe de alta parte se simte recompensat de fiecare data cand ii ajuta pe ceilalti. Astfel, posibile drumuri de urmat ar fi: asistent administrativ, asistent medical, profesor, educator, medic de familie, contabil, asistent social.

ESTP: e inzestrat cu abilitati excelente de lucru cu oamenii, atras de aventura si de risc, avand abilitatea de a reactiona rapid si in mod eficient la o situatie de urgenta sau de criza. Va alege cariere care implica interactiune cu oamenii si va evita sarcinile rutiniere. Meseriile sugerate sunt: marketer, politie, antreprenoriat, vanzari, paramedic, tehnician IT/retea de cabluri.

ESFP: Practic si realist, isi alege cariere care sa ii ofere oportunitatea de a-si folosi abilitatile de a interactiona cu oamenii si de a-si impune punctul de vedere practic, astfel incat sa aiba cat mai multe provocari care sa nu-l lase sa se plictiseasca. Posibile drumuri de urmat in cariera: artist, actor, interpret, reprezentant de vanzari, asistent social, designer de moda de interior, fotograf, asistent social, educator.

ENTJ: are abilitatea specifica de a identifica probleme si solutiile inovative pe termen scurt si lung pentru bunastarea organizatiei, alaturi de o dorinta puternica de a conduce; nu ii place sa fie condus. Posibile drumuri de urmat: CEO, antreprenor, judecator, avocat, manager, profesor universitar.

ENTP: Flexibil, plin de viata si energie, e capabil sa-i motiveze pe ceilalti. Avand o gama larga de abilitati, ei vor alege profesii care sa le permita sa utilizeze creativitatea, sa genereze idei noi si sa rezolve probleme. Posibile cariere: psiholog, fotograf, actor, marketer, antreprenor, consultant, reprezentant de vanzari, inginer, avocat, programator.

ENFJ: Flexibilitatea sa ii da libertatea de a-si alege profesia. Atata timp cat lucreaza intr-un mediu care sa ii permita interactiunea cu oamenii si sunt prezente provocari care sa-i stimuleze creativitatea, se va descurca excelent. Meseriile sugerate sunt: psiholog, manager, coordonator de evenimente, scriitor, politician, diplomat, profesor, reprezentant de vanzari, resurse umane, consultant.

ENFP: e orientat spre proiecte si capabil sa inteleaga teorii complexe. Va performa cel mai bine in profesii care sa ii permita sa genereze idei noi si sa lucreze alaturi de oameni.Posibile drumuri de urmat in cariera: profesor, psiholog, antreprenor, actor, scriitor/jurnalist, reporter TV, artist, inginer, om de stiinta, programator de computer/analist de sistem, politician.

Te regasesti in profilele de mai sus? Scrie-ne si spune-ne ce alte informatii ti-ar fi utile, AICI.


  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!