15 ianuarie – ziua din an in care ne simtim total blocati

15 ianuarie – ziua din an in care ne simtim total blocati

Psihologii au declarat ziua de 15 ianuarie, ziua din an in care ne simtim maxim de blocati! Si asta pentru ca incepem sa ne intrebam daca ne-am ales rezolutii realiste pentru anul in curs. Motivele de blocaj sunt diverse: fie ca dorim un job intr-un domeniu cu totul nou sau vrem sa ne deschidem propria afacere, dar nu stim cu ce sa incepem, fie ca vrem mai mult timp liber, mai multe activitati recreative, dar le tot amanam, fie ca suntem blocati intr-o relatie care nu mai functioneaza, dar din care nu stim sa iesim.

Cele mai intalnite comportamente cauzatoare de blocaje, pe care le poti opri inca de azi sunt:

Sa iei viata prea in serios. Sau pe tine.

Cei mai multi dintre noi am fost invatati ca a munci mult sau a petrece multe ore la birou este cheia succesului. Insa pentru a mentine un echilibru in vietile noastre trebuie sa combinam buna dispozitie, distractia si creativitatea cu munca. Trebuie sa ne luam timp pentru a ne relaxa, fara sa ne simtim vinovati sau iresponsabili. Astfel, mintile noastre vor fi libere sa viseze si sa creeze. Si tocmai in aceste momente venim cu solutii reale la problemele care ne macina.

Sa dam vina pe altii sau pe imprejurari

De cele mai multe ori dam vina pe manger, pe sistem sau pe imprejurari, cand de fapt fiecare dintre noi este singurul care poate sa-si controleze propria situatie. E bine sa incepi un plan care include intentii, determinare si multa practica.

Sa iti traiesti viata intr-un mod mediocru

Unul dintre cele mai obisnuite moduri in care oamenii raman blocati este acela ca aleg sa isi traiasca viata in zona de confort: facand lucrurile in acelasi mod, evitand schimbarile, eliminand spontaneitatea. Pentru a face pasi mici, dar consistenti spre «extraordinar», e nevoie de experiente noi. Ti se vor deschide noi perspective si vei vedea mai multe oportunitati si posibilitati. Vei intalni oameni care care au iesit din zona lor de confort si care te pot sustine in calatoria ta.

Sa cazi prada fricii de necunoscut

Frica este o emotie puternica. Ne protejeaza si ne tine departe de pericol, dar in acelasi timp, ne poate impiedica sa facem lucruri minunate. Multi dintre noi devenim agitati atunci cand nu stim ce se afla imediat dupa colt.

Ai visat vreodata sa scrii o carte, sa te lansezi in alta industrie sau sa navighezi in jurul lumii? Pentru a oferi acestor vise sansa de a se materializa, trebuie sa-ti infrunti temerile care te tin blocat. Si sa ai incredere in visul respectiv. Vei avea succes? Poate ca da sau poate ca nu, dar cel putin ai deschis usa posibilitatii pentru ca visul sa se realizeze. Daca te blocheaza gandul esecului si nu vei deschide acea usa, vei ramane mereu cu intrebarea «ce ar fi putut sa fie daca…?»


  • Trimite un link catre aceasta pagina prin email.
  • Da share acestei pagini pe Twitter.
  • Da share acestei pagini prietenilor tai de pe Facebook!